Nacionālā sporta padome apstiprina Latvijas pieteikumu par PČ hokejā rīkošanu 2017.gadā (12)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē šodien atbalstīts Latvijas pieteikums 2017.gadā rīkot pasaules čempionātu hokejā, žurnālistiem šodien pavēstīja padomes vadītājs premjerministrs Valdis Dombrovskis (V).

Padome šodien apstiprinājusi Latvijas pieteikumu par tiesībām rīkot hokeja čempionātu 2017.gadā, un premjers uzskata, ka izredzes iegūt šīs tiesības ir pietiekami labas.

«Kā pamatscenārijs tiek izskatīts 2017.gads, taču nevar izslēgt iespēju, ka varētu rīkot arī 2018.gadā,» teica Dombrovskis.

Latvija vēlas 2017.gadā organizēt pasaules čempionātu hokejā, to darot kopā ar Dāniju. Uz čempionāta rīkošanu 2017.gadā kopīgi pretendē arī Vācija un Francija.

Čempionāta rīkotāji tiks noteikti šāgada Starptautiskās hokeja federācijas kongresā, kas maijā notiks Stokholmā.

Dānija, kas apvienotajā kandidatūrā ar Latviju uzņems arī turnīra izšķirošās spēles, čempionāta vajadzībām nepieciešamo halli sola pabeigt šāgada vidū. Līdz 12 500 skatītāju vietām ietilpinošā hokeja mītne atradīsies Kopenhāgenā. Rīgā paredzētās spēles uzņems «Arēnā Rīga», bet pilsētā fanu vajadzībām plānots izvietot uzreiz trīs fanu zonas.

Savukārt Vācijas un Francijas apvienotajā kandidatūrā kā galvenā turnīra pilsēta izvirzīta Ķelne, bet otra čempionāta pilsēta būs Parīze. Ķelnē mačus plānots uzņemt kontinenta lielākajā hokeja arēnā - «Lanxess Arena» -, kas ietilpina 18 000 skatītāju vietu.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu