SOK prezidents ar klusuma brīdi piemin mūžībā aizgājušo Latvijas pirmo olimpisko čempioni Jaunzemi (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge kopā ar kundzi Anni, viesojoties Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), šodien ar klusuma brīdi pieminēja nedēļas nogalē mūžībā aizgājušo Latvijas pirmo olimpisko čempioni Inesi Jaunzemi, informēja LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Viesojoties LOK, Roge tikās arī ar leģendāro basketbolisti Uļjanu Semjonovu, kura patlaban vada Latvijas Olimpiešu sociālo fondu. Rogi un Semjonovu vieno 1976.gadā Monreālā notikušās olimpiskās spēles, kurās Semjonova kļuva par olimpisko spēļu čempioni basketbolā, bet Roge piedalījās burāšanas sacensībās Beļģijas nacionālās komandas sastāvā.

Semjonova iepazīstināja SOK prezidentu ar viņas vadītā fonda sociālā atbalsta programmām sporta veterāniem un olimpiešiem, kuras Roge augsti novērtēja.

Tāpat Roge šodien iepazinās ar LOK darba kolektīvu un uzsvēra nacionālo olimpisko komiteju lomu sporta neatkarības aizstāvēšanā un sporta interešu pārstāvēšanā attiecībās ar valsts iestādēm un masu medijiem, kā arī norādīja, ka LOK ir bijusi konsekventa un drosmīga olimpisko vērtību paudēja Latvijā, pastāstīja Āķe-Vīksne.

Savukārt ar LOK prezidentu Aldoni Vrubļevski un ģenerālsekretāru Einaru Fogeli SOK prezidentam notika saruna par LOK darbību Latvijā un Starptautiskajā olimpiskajā kustībā, apspriežot SOK programmas "Olimpiskā Solidaritāte" aktualitātes un projektus, kuros piedalās LOK.

Tikšanās laikā neiztika arī bez dāvanu apmaiņas un parakstīšanās viesu grāmatā.

Jau ziņots, ka trīs dienu darba vizītē Latvijā ieradies SOK prezidents, lai tuvāk iepazītu situāciju Latvijas sportā un novērtētu valsts un sabiedrisko organizāciju sadarbību olimpiskās kustības attīstībā.

Vizītes pirmajā dienā Rogem notika arī oficiāla pieņemšana Rīgas pilī pie Valsts prezidenta Valda Zatlera.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu