Ronaldo palīdzēs koordinēt 2014.gada PK izcīņas finālturnīru (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Leģendārais brazīliešu futbolists Ronaldo, kurš šonedēļ paziņoja, ka beidz sportista karjeru, palīdzēs Sanpaulu valdībai koordinēt 2014.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra organizēšanu.

Sanpaulu pilsētas gubernators trešdien īpašā Ronaldo veltītā ceremonijā, kur sportistam tika pasniegta goda medaļa par sasniegumiem un ieguldījumu sportā, paziņoja, ka 34 gadus vecais futbolists tiks iesaistīts Pasaules kausa izcīņas koordinēšanas komitejā.

''Tas ir liels gods palīdzēt Sanpaulu valdībai kopīgi censties noorganizēt labāko Pasaules kausa finālturnīru vēsturē, pastāstīja Ronaldo.

Kā ziņots, futbolists izteicies, ka vēlētos atvadīties no profesionālā sporta, vēl vienu reizi uzspēlējot izlases sastāvā. Futbolists pirmdien paziņoja, ka aiziet no profesionālā sporta, jo nespēj vairs sagatavot sevi spēlēm.

Jau iepriekš Ronaldo bija izteicies, ka pēc šīs sezonas viņš grasās beigt futbolista karjeru, tomēr futbolists izlēmis punktu karjerai pielikt ātrāk.

Leģendārajam brazīliešu futbolistam bija ļoti veiksmīga futbolista karjera, neskatoties uz vairākām smagām traumām.

Ronaldo savā karjerā pārstāvējis Spānijas čempionāta klubus "Barcelona" un Madrides "Real", Itālijas A sērijas vienības Milānas "Inter" un "AC Milan", kā arī Nīderlandes komandu Eindhovenas PSV.

"Barcelona" komandā 1996./97.gada sezonā uzbrucējs visu turnīru 49 spēlēs guva 47 vārtus, no kuriem Spānijas čempionātā viņš guva 34. Minētajā sezonā "Barcelona " uzvarēja UEFA kausa izcīņā (tagad UEFA Eiropas līgā).

1999.gadā, spēlējot "Inter" komandā, Ronaldo guva nopietnu ceļgala traumu, kas viņam lika izlaist visu sezonu. 2000.gadā pēc traumas izārstēšanas futbolists atkārtoti traumēja to pašu ceļgalu, kas viņam liedza pilnvērtīgi spēlēt līdz pat 2002.gadam, tomēr viņš spēja atjaunot savu karjeru.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu