Piektdien Latvijā ierodas SOK prezidents Žaks Roge

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lai tuvāk iepazītu situāciju Latvijas sportā un novērtētu valsts un sabiedrisko organizāciju sadarbību olimpiskās kustības attīstībā, piektdien trīs dienu darba vizītē Latvijā ierodas Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge.

Roge jau pirms vizītes norādījis, ka tās mērķis ir ''pārrunāt ar [Latvijas Olimpiskās komitejas] prezidentu Aldonu Vrubļevski nacionālo Olimpisko komiteju lomu. Nacionālās Olimpiskās komitejas ir Olimpiskās kustības mugurkauls, kas, strādājot kopā ar nacionālajām sporta veidu federācijām,  iedzīvina olimpiskās vērtības. Tās ir sportistu aizstāves un mūsu Kustības vēstnieces. Tās uzņemas vadību sporta autonomijas nosargāšanā un sporta interešu saglabāšanā  dialogā ar valsts institūcijām un medijiem. Latvijas Olimpiskā komiteja ir veikusi to visu un vēl vairāk, būdama konsekventa un drosmīga balss olimpisko vērtību sardzē.''

Vizītes pirmajā dienā – 18.februārī - pulksten 16:00 Rogem paredzēta oficiāla pieņemšana Rīgas pilī pie Valsts prezidenta Valda Zatlera. Pulksten 17:00 SOK prezidents LOK birojā (Rīgā, Elizabetes ielā 49) tiksies ar Olimpiskās komitejas darbiniekiem.

Viesoties Latvijā Rogi uzaicināja Valsts prezidents Valdis Zatlers un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, viesojoties SOK mītnē Lozannā 2009.gada aprīlī.

Vizītes programmas ietvaros Rogem paredzētas tikšanās arī ar premjeru Valdi Dombrovski un izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku.

Notiks SOK prezidenta Roges tikšanās ar LOK pārstāvjiem, lai iepazīstinātu augsto viesi ar sporta sabiedrības kopējā darba rezultātiem, vienlaikus apzinot LOK un SOK tālākas sadarbības perspektīvas.

Sestdien Olimpiskajā sporta centrā Rīgā Roge iepazīsies ar olimpisko medaļnieku Igora Vihrova un Jevgēņija Saproņenko nodibināto vingrošanas skolu, kā arī Olimpiskā sporta centra darbību.

Pēc centra apskates Rogem paredzēta tikšanās un diskusija ar sporta sabiedrību par Latvijas Olimpiskās komitejas vietu un lomu Latvijas sporta organizācijā un Starptautiskajā Olimpiskajā kustībā. Tikšanās laikā SOK prezidents svinīgi pasniegs ilggadējam LOK prezidentam un LOK darbības atjaunotājam Vilnim Baltiņam SOK augstāko apbalvojumu - Olimpisko ordeni. Baltiņš būs pirmais Olimpiskā ordeņa saņēmējs Latvijā.

19. februārī Rogem plānotas arī lietišķas pusdienas ar premjeru Valdis Dombrovski un izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku, bet vakarā Roge apmeklēs Latvijas Nacionālās operas iestudējumu - Džuzepes Verdi operu "Aīda".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu