Lielisks Gudļevska sniegums palīdz HK «Rīga» uzvarēt «Ruskije vitjazi» (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KASPARS VOLONTS / DINAMO RIGA

Pateicoties lieliskam vārtsarga Kristera Gudļevska sniegumam, Latvijas komanda «Rīga», uzsākot Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta pēdējo mājas spēļu sēriju, pirmdien ļoti svarīgā cīņā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pieveica Čehovas «Ruskije vitjazi» vienību, ko pārstāv arī Latvijas uzbrucējs Ainārs Podziņš.

Vienīgos vārtus pirmās trešdaļas 13.minūtē guva Rihards Bukarts, bet Gudļevskis aizvadīja vien trešo «sauso» spēli šosezon.

Ja pirmajā trešdaļā spēle ritēja līdzīgi un rīdziniekiem pat izdevās izvirzīties vadībā pēc Bukarta metiena no zilās līnijas, otrajā trešdaļā mačā ievērojams pārsvars bija viesu hokejistiem. Metienu attiecība spēles otrajā trešdaļā bija 15:1 Čehovas kluba labā.

Trešajā trešdaļā spēle kļuva asāka, bet «Ruskije vitjazi» hokejisti turpināja dominēt, tomēr rīdziniekiem izdevās noturēt panākumu.

Pēc šī panākuma rīdzinieki atgriezās izslēgšanas spēļu zonā.

Otrdien abas komandas savā starpā sacentīsies atkārtoti, bet pēc tam rīdzinieki ceturtdien un piektdien regulārā čempionāta noslēdzošajos mačos uzņems Stupino «Kapitan» hokejistus.

Šo gadu «Rīgas» komanda iesāka veiksmīgi un vēl nesen tika pie septiņu uzvaru sērijas, iekļūstot izslēgšanas spēļu zonā un nostiprinoties tajā. Tomēr iepriekšējos trijos mačos «Rīgas» komanda, ko skāra arī gripas epidēmija, cieta neveiksmes un atkal izkrita aiz «play-off» robežas.

Tikmēr «Ruskije vitjazi» hokejisti pirms šīs cīņas bija uzvarējuši visos četros mačos, kuros tai palīdzēja Podziņš - divās cīņās februāra sākumā un divos mačos aizvadītās nedēļas beigās Latvijas uzbrucējs kopā izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Sezonas sākumā Podziņš aizvadīja piecas spēles arī «Rīgas» komandas sastāvā, tiekot pie divām rezultatīvām piespēlēm.

Pirmās divas savstarpējās spēles «Rīga» un «Ruskije vitjazi» aizvadīja sezonas sākumā Čehovā, kad apmainījās ar uzvarām pēcspēles metienu sērijās.

Rietumu konferences kopvērtējumā «Rīga» ar 98 punktiem 61 spēlēs pakāpās uz astoto vietu, par diviem punktiem apsteidzot Jaroslavļas «Loko» vienību.

Savukārt «Ruskije vitjazi» komanda ar 89 punktiem atrodas vēl vienu pozīciju zemāk un zaudējusi reālas izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas mačos.

Sezonas izskaņā izslēgšanas spēlēs piedalīsies konferences astoņas labākās komandas.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacenšas tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu