Slovēņu kalnu slēpotāja Maze labo rekordu PK

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slovēņu kalnu slēpotāja Tina Maze sestdien uzstādījusi jaunu visu laiku labāko rezultātu sezonas gaitā izcīnītajos Pasaules kausa punktos.

Uzvaru kopvērtējumā sev jau nodrošinājusī slovēniete sestdien izcīnīja uzvaru Vācijā notikušajās Pasaules kausa nobrauciena sacensībās.

Mazes kontā kopvērtējumā tagad ir 2024 punkti. Viņa tādējādi pārsniegusi 2000 punktu robežu, ko iepriekš Pasaules kausa seriāla vēsturē spēja sasniegt vien leģendārais austrietis Hermanis Maijers.

Četrkārtējā Lielā kristāla globusa ieguvēja Lindsija Vona no ASV pagājušajā sezonā sasniedza sieviešu sacensību punktu rekordu, kad tika pie 1980 punktiem un par desmit punktiem pārsniedza iepriekšējo labāko rezultātu, kas kopš 2006.gada piederēja horvātietei Janicai Kosteličai.

Lielā kristāla globusa iegūšanu Maze iepriekš sev garantēja vēl deviņas sacensības pirms sezonas beigām.

Sestdienas sacensībās Maze par 0,39 sekundēm apsteidza amerikānieti Lorēnu Rosu, bet trešā bija Marija Hefla-Rīša no Vācijas.

Mazes kontā tagad ir 2024 punkti, bet viņas tuvākā sekotāja Hefla-Rīša tikusi pie 970 punktiem. Trešā ar 784 punktiem ir austriete Anna Fenningere.

Pēc pasaules čempionātā piedzīvotā smagā kritiena šosezon Vona vairs nestartēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu