Kubiļus novēl EČ finālā tikties Lietuvai un Latvijai (5)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus ceturtdien svinīgās pusdienās par godu Latvijas prezidenta Valda Zatlera valsts vizītei Lietuvā izteicis novēlējumu, lai nākamgad Eiropas basketbola čempionāta finālā tiktos "divas stiprākās Eiropas komandas - Lietuva un Latvija".

Šo vēlējumu viņš papildinājis ar apsveikuma tostu latviešu valodā - par prezidenta veselību, Latvijas Republiku, latviešu un lietuviešu tautu uzplaukumu, brīvību, brālību un atbildību.

Lietuvas premjers, vēršoties pie Latvijas prezidenta un viņa delegācijas locekļiem, atzinis, ka pat šīs vizītes oficiālais statuss nespēj aizēnot visas tās siltās jūtas, ko viena pret otru izjūt abas kaimiņzemes un stratēģiskās partneres.

Kubiļus atgādinājis, ka latviešu un lietuviešu tautas vieno ne vien etniskās saknes, valoda, kopīga viduslaiku un mūsdienu vēsture. "Mūs vieno kopīgu ciešanu un kopīgu veiksmju vēsture. Priecājamies, ka, apvienojuši spēkus Eiropas Savienībā (ES) un NATO, esam pārgājuši jaunā solidaritātes un vienotības līmenī un tagad kopīgiem spēkiem cīnāmies par enerģētisko neatkarību," viņš norādījis, piebilzdams, ka mūsu valstīm ir "unikāla iespēja kļūt par dinamisku, atvērtu un konkurētspējīgu Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona daļu," viņš sacījis.

"Šī vīzija kļūst par jaunu impulsu mūsu vienotībai," uzsvēris Lietuvas valdības vadītājs.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 18.septembrim Lietuvas pilsētās Alītā, Klaipēdā, Panevēžā, Šauļos, Viļņā un Kauņā.

Latvijas izlase apakšgrupas spēles aizvadīs Šauļos un spēkosies ar Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu