Startē Latvijas rallijreidu čempionāts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ rallija "Sarma 2011" ietvaros tiks dots starts Latvijas rallijreidu čempionātam – par sezonas pirmajiem punktiem spēkosies piecas apvidus auto ekipāžas. Tikmēr Latvijas sportisti un komandas aktīvi darbojas arī Krievijas rallijreidu čempionātā.

Pirmajam posmam – rallijreidam "Sarma 2011" pieteikušās piecas ekipāžas – Krievijas braucējs Aleksejs Berkuts ar latviešu stūrmani Agri Pētersonu (RE Autoklubs), Raivis Zeltiņš/Mārtiņš Tūters, Aldis Vilcāns ar pagaidām nepieteiktu stūrmani, Roberts Elbakjans/Modris žeimuts (RE Autoklubs) un Raimonds Elbakjans/Jānis Naglis juniors (RE Autoklubs). Lai arī vienību nav daudz, prognozēt uzvarētāju šajā kompānijā nav tik viegli, kā varētu domāt. Pie apstākļu sakritībām uzvarēt vai vismaz nokļūt godalgoto braucēju pulkā var jebkura no ekipāžām, norāda LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Pirms vairākām nedēļām Krievijas pilsētā Belgorodā tika dots starts Krievijas rallijreidu čempionātam. Uz starta stājās Latvijas sportisti, kā arī RE Autoklubs, nodrošinot atsevišķu ekipāžu tehnisko apkalpi. Sacīkstē "Belogorje 2011" vienu no ekipāžām pilotēja Aldis Vilcāns, savukārt Agris Pētersons bija stūrmanis Krievijas vienam no vadošajiem braucējiem Aleksejam Berkutam. Ekipāža startēja ar jaunu RE Autoklubs sagatavotu Mitsubishi Pajero. Tā kā auto nebija pārbaudīts un arī pilotam nebija pieredze tā pilotēšanā, motora defekta dēļ nācās izstāties. Sacīkstē startēja vēl viena RE Autokluba sporta mašīna -- T2B klasē ar Aleksandru Terentjevu pie stūres. Sasniegta piektā vieta klasē un desmitā pozīcija absolūtajā ieskaitē.

Aldis Vilcāns šajās sacensībās startēja ar iepriekšējā sezonā pārbaudītu Mitsubishi Pajero, kas līdz šim bija izturīga un ātra automašīna. Taču šoreiz sabojāta stūres iekārta lika izstāties no sacensībām.

Berkutam, kā arī citam Krievijas pilotam Iļjam Kuzņecovam RE Autoklubā tiek būvētas jauns mašīnas. Uz sacensībām "Zīda ceļš", kas norisināsies septembra pirmajā pusē, RE Autoklubs uz starta izvedīs sešus uzbūvētos prototipus, bet slavenajās Dakaras sacensībās tiek plānots startēt jau ar desmit sporta automašīnām. Marokas rallijreidā ar šiem auto notiks pirmās treniņsacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu