Veidos komandu, kas piedalīsies jauniešu Eirolīgā (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienība "Barons/O!Karte'' (iepriekš BK "Barons'') sadarbībā ar "Latvijas Mobilo Telefonu" (LMT) un Latvijas Jaunatnes basketbola līgu (LJBL) izveidojusi programmu "O!Kartes jaunie basketbola talanti". Paredzams, ka komanda, kurā par vietu sastāvā cīnīsies 15-16 gadus veci jaunieši/-tes, piedalīsies jauniešu Eirolīgas turnīrā.

"Barons/O!Karte'' kluba pārstāvji pastāstīja, ka komandas tiks veidotas no 15 līdz 16 gadus veciem, talantīgiem un mērķtiecīgiem basketbolistiem/-ēm, kuriem būs iespēja sevi pierādīt augstā līmenī, sacenšoties ar vienaudžu komandām no dažādām Eiropas valstīm.

Rīgas labāko basketbolistu izlase

Komandu veidos kā Rīgas izlasi. Pagaidām gan nav zināms, ar kādu nosaukumu šī vienība piedalīsies Eiropas mēroga sacensībās, vien skaidrs, ka nosaukumā noteikti būs Latvijas galvaspilsētas vārds.

''"Barons'' un Latvijas Mobilais Telefons veiksmīgi sadarbojās trīs gadus. Šī sadarbība vainagojās ar izcīnītiem trīs kausiem - FIBA Eiropas kausu un diviem Latvijas čempiontituliem,'' uz panākumiem norādīja ģenerālmenedžeris Andris Vanags.

Iepriekšējā gadā abu pušu sadarbība netika turpināta, taču tagad LMT atgriezies kā viens no kluba finansētājiem. ''Pagājušais gads bija pārejas posms mūsu sadarbībai,'' sacīja Vanags. ''Tas bija saistīts ar ekonomiskajiem procesiem valstī, taču tagad esam izvirzījuši ilglaicīgu programmu.'' 

Ar spēlētājiem strādās Latvijas labākie speciālisti

Lai komandas spēlētāji pēc iespējas ātri progresētu, darbā ar vienību tiks piesaistīti Latvijas labākie treneri, fiziskās sagatavotības speciālisti un dažādu jomu eksperti. ''Izveidojot šo komandu, mērķis ir nodrošināt sportistiem iespēju iekļūt Latvijas nacionālās komandas rindās un spēcīgās meistarkomandās,'' atklāj "Barons/O!Karte'' izpilddirektors Jānis Pormalis.

Eirolīgas turnīrā Rīgas izlase piedalīsies nākamajā vasarā. ''Startēt šajā čempionātā - tā jauniešiem ir pietiekami liela motivācija,'' spriež Vanags.

Pirmais treniņš Rīgas izlasei paredzēts 26. februārī.

Komandas selekcija notiks pēc LJBL komandu U-15 un U-16 vecuma grupu treneru ieteikumiem. Viņiem būs jāizvirza savi kandidāti, kuriem būs jāapliecina sava lietderība, lai varētus pārstāvēt komandu starptautiskās sacensībās. Tiks ņemti vērā sasniegumi LJBL spēlēs, kā arī sekmes vispārizglītojošās skolās.

Programmas ilgums pagaidām nenoteikts

Katrā vecuma grupā tiks noteikti 12 basketbolisti, kuri tiks iekļauti "O!Kartes jauno basketbola talantu'' programmā.

Programmas finansētāja LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis atklāja, ka šī sadarbība tiks veidota pēc shēmas 1+1, 1+1, utt. Tas nozīmē, ka pēc katra cikla beigām sadarbība tiks pārskatīta un veiksmīga iznākuma rezultātā tā turpināsies vai arī ne.

Pūķis atklāja, ka finansējums mērāms desmitiem tūkstošos latu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu