Ārmstrongs nesadarbosies ar ASV Antidopinga aģentūru

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lenss Ārmstrongs ar advokāta starpniecību trešdien informēja, ka nesadarbosies ar ASV Antidopinga aģentūru (USADA), kas atklāja viņa iesaistīšanos dopinga lietošanā un atņēma amerikāņu riteņbraucējam septiņus «Tour de France» čempiona titulus.

USADA aicināja Ārmstrongu atklāt visu informāciju par dopingu riteņbraukšanā, kas ļautu samazināt viņam piespriesto mūža diskvalifikāciju.

Trešdien bija pēdējais termiņš piedāvājumā Ārmstrongam sadarboties ar USADA, taču pēc divus mēnešus ilgām sarunām viņš atteicās.

Ārmstrongs uzskata, ka USADA darbojas selektīvi un demonizē atsevišķas personas. Ārmstrongs ilgstoši noliedza, ka lietotu aizliegtus preparātus, taču pērn USADA atklāja viņa iesaistīšanos plašā dopinga programmā un atņēma braucējam uzvaras. Janvārī Ārmstrongs atzina, ka lietoja dopingu.

USADA vecākā izpildamatpersona Treviss Taigarts teica, ka aģentūra turpinās iesākto darbu bez Ārmstronga palīdzības.

USADA vadītājs uzskata, ka Ārmstrongs joprojām melo, apgalvojot, ka pēc atgriešanās sportā 2009. un 2010.gadā startēja bez dopinga. USADA vēstīja, ka asins analīžu paraugi liecina par pretējo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu