Brazis norāda uz garo spēlētāju nepietiekamu pienesumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

BK "Ventspils" galvenais treneris Aļģirds Brazis pēc zaudējuma 70:74 FIBA Izaicinājuma kausa otrā posma trešās kārtas spēlē Denkerkas "BCM Gravelines" komandai no Francijas nebija apmierināts ar garo spēlētāju pienesumu.

''Sākumā labi izmantojām mājinieku tādu nedaudz dīvaino aizsardzību. Divas vai pat trīs ceturtdaļas tas ļāva tikt pie brīviem metieniem, bet pēdējā viņi aizsardzībā sāka darboties labāk un nosedza mūsu punktu guvējus,'' kluba mājas lapā skaidro Lietuvas basketbola speciālists. 

Viņš norādīja arī, ka spēles galotnē nebija kas uzņemtos līdera lomu. ''Izšķirīgajos brīžos neatradās spēlētāja, kas varētu uzņemties līdera lomu. Klusībā cerēju uz Efedžuku, tomēr jāsaprot, ka viņam tā bija pirmā spēle pēc piecu nedēļu pārtraukuma un vēl nejutās īsti pārliecinoši. Nākotnē šis spēlētājs noteikti palīdzēs.''

"Tāpat neatradās spēlētāja, kurš nebaidītos iet uz groza apakšu. Nav jābaidās, bet mums visa priekšējā līnija baidās cīņas, spēles zem groza,'' treneris norāda uz nepietiekamu garo spēlētāju agresivitāti.

''Šajā mačā arī no atlētiskajiem mājinieku spēlētājiem, kas varbūt pat bija augumā mazāki. Es saprotu, Blaus ir jauns spēlētājs, bet kas notiek ar citiem? Tā ir ļoti liela problēma," viņš sacīja.

Brazis uzsvēra, ka otrajā puslaikā sāncenši labi tikuši galā ar komandas aizsargu neitralizēšanu, piemēram, nosedzot Rašadu Andersonu.

Nākamo spēli Latvijas klubs aizvadīs 15. februārī izbraukumā pret Lisabonas "Benfica" vienības no Portugāles.

Turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs katras apakšgrupas spēcīgākās divas vienības. Visas izslēgšanas spēļu dalībnieces noskaidrosies pēc divu apļu izspēles. 

Kā ziņots, pirmā posma apakšgrupu turnīrā Latvijas klubs sešās spēlēs izcīnīja četrus panākumus un B grupas kopvērtējumā ieguva pirmo vietu, iekļūstot labāko 16 komandu skaitā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu