Masaļskis paliek «sausā»; Ozoliņa «Atlant» iekļūst «play off» (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas vārtsargs Edgars Masaļskis svētdien aizvadīja otro «sauso» spēli pēc kārtas, tomēr viņa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Hantimansijskas «Jugra» jau pirms šīs cīņas bija zaudējusi cerības uz iekļūšanu Gagarina kausā.

Tikmēr pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm izcīnīja lielu daļu sezonas ļoti neveiksmīgi aizvadījusī Mitišču «Atlant» komanda, kurā kapteiņa pienākumus pilda pieredzējušais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš.

Regulārā čempionāta pēdējā mačā «Jugra» ar 4:0 (0:0, 1:0, 3:0) savā laukumā pieveica Jekaterinburgas «Avtomobilist», Masaļskim atvairot visus 30 pretinieku metienus.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Vitālijs Sitņikovs.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā piektdien Masaļskis atvairīja 28 metienus, bet «Jugra» komanda ar 4:0 savā laukumā uzvarēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas «Dinamo».

Šīs bija latviešu vārtsarga pirmās divas «sausās» spēle šajā KHL sezonā.

«Atlant» pēdējā mačā ar 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) savā laukumā sagrāva Novokuzņeckas «Metallurg» vienību, paveicot visu, kas ir viņu spēkos.

Ozoliņš uz ledus pavadīja 19 minūtes un 33 sekundes.

Pēdējās astoņās spēlēs «Atlant» komanda izcīnīja sešas uzvaras.

Pirms pēdējās spēļu dienas «Atlant» par punktu atpalika no Minskas «Dinamo» komandas, bet Baltkrievijas vienība pārpildītā hallē savā laukumā ar 2:3 (0:0, 0:1, 2:2) dramatiskā cīņā piekāpās Ufas «Salavat Julajev» vienībai un palika ārpus izslēgšanas cīņām.

Spēlējot bez vārtsarga, 57. un 58.minūtē mājinieki spēja gūt divus vārtus un panākt neizšķirtu 2:2, tomēr vēl pēc brīža ripu tukšos vārtos ieraidīja Aleksandrs Pankovs, nodrošinot Ufas vienībai dramatisku panākumu un apklusinot Minskas tribīnes.

Vārtus pēdējā mačā guva Jānis Sprukts, bet viņa pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, kas jau bija garantējusi otro vietu Rietumu konferencē, ar 2:4 (0:0, 2:3, 0:1) izbraukumā piekāpās Maskavas «Spartak».

Sprukts nospēlēto 12 minūšu un 34 sekunžu laikā realizēja vienīgo izpildīto metienu un realizēja 11 no 16 iemetieniem, kuros piedalījās.

«Spartak» komanda pēc šī panākuma garantēja 13.vietu Rietumu konferencē, pēdējā pozīcijā atstājot Latvijas vienību Rīgas «Dinamo».

Vēl vienā pēdējās dienas spēlē starp abām pagājušās sezonas līgas finālistēm Maskavas «Dinamo» ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) izbraukumā pieveica Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas «Avangard» komandu.

Tomēr Pujacs, kurš iepriekšējā cīņā spēlēja vien pirmajā trešdaļā, šoreiz laukumā neizgāja.

Pie uzvaras izbraukumā tika Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas «Sibirj» vienība, kas ar 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) izbraukumā pārspēja Jaroslavļas «Lokomotiv» ar Miķeli Rēdlihu sastāvā.

Kulda nospēlēto 19 minūšu un 56 sekunžu laikā izcēlās ar vienu metienu. Savukārt Rēdlihs nospēlēja 14 minūtes un 37 sekundes.

Kā ziņots, diskvalifikācijas dēļ šajā mačā nevarēja piedalīties «Sibirj» komandas galvenā trenera Dmitrija Kvartaļnova palīgs Pēteris Skudra.

Vēl vienā duelī starp divu Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām Laura Dārziņa pārstāvētā divkārtējā līgas čempionvienība Kazaņas «Ak Bars» ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) pārspēja Čehovas «Vitjaz» vienību ar Aināru Podziņu sastāvā.

Dārziņš 13 minūšu laikā veica trīs metienus pa vārtiem, bet Podziņš laukumā pavadīja nospēlēja 15 minūtes un 11 sekundes, izdarot četrus metienus.

KHL Gagarina kausa Austrumu konferences ceturtdaļfinālos uzvaru izcīnījusī «Ak Bars» komanda spēkosies ar Ņižņekamskas «Ņeftehimik», «Avangard» spēkosies ar «Sibirj», Čeļabinskas «Traktor» tiksies ar Astanas «Baris», bet Magņitogorskas «Metallurg» spēkosies ar «Salavat Julajev».

Savukārt Rietumu konferencē zināms, ka «Atlant» tiksies ar līgas spēcīgāko vienību Sanktpēterburgas SKA, bet «Lokomotiv» sacentīsies ar Čerepovecas «Severstaļ».

Pagaidām vēl sesto un septīto vietu nav sadalījusi Prāgas «Lev» komanda ar Mārtiņu Cipuli un Aleksandru Ņiživiju sastāvā, kā arī Bratislavas «Slovan». Šīm komandām pretī stāsies CSKA un Maskavas «Dinamo».

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas labākās komandas kvalificēsies Gagarina kausam, bet pārējās sezonu turpinās Cerību kausā.

«Jugra» Cerību kausa pirmajā kārtā Austrumu konferencē sacentīsies tieši ar «Avtomobilist» komandu, bet otrajā pusfināla duelī tiksies Novokuzņeckas «Metallurg» un Habarovskas «Amur».

Savukārt Rietumu konferencē Cerību kauss sāksies ar kvalifikācijas kārtu, kurā Rīgas «Dinamo» tiksies ar Ņižņijnovgorodas «Torpedo», bet «Vitjaz» spēkosies ar «Spartak». Šīs vienības pamatturnīrā sagaidīs Minskas «Dinamo» un Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas «Donbass».

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu