«RTU/Inspecta» atspēlējas pret «Ķekavu» un uzvar «bullīšos»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Buivids

Šovakar Latvijas Florbola čempionātā tika aizvadīta viena vīriešu Virslīgas spēle, kurā «Ķekava» savā laukumā uzņēma Rīgas «RTU/Inspecta». Rīdzinieki spēja ne vien atspēlēties no 3:8, bet arī uzvarēt pēcspēles metienos ar 12:11, par cīņas spriedzi liecina kaut vai tas, ka traumas guva abu komandu vārtsargi - Bramanis un Blinds.

Jau pirmā apļa spēle starp «Ķekavu» un «RTU/Inspecta» bija ļoti sīva – papildlaikā ar 7:6 uzvarēja Rīgas komanda. Ķekavā studenti ieradās ar astoņām pēc kārtas uzvarētām spēlēm bagāžā, kamēr ķekavieši pēdējos mačus aizvadīja samērā nepārliecinoši. Tas gan netraucēja laukuma saimniekiem ne vien atklāt spēles rezultātu (1:0), ber arī uzvarēt pirmo trešdaļu – 5:2.

Arī otrajā periodā «Ķekava» turpināja darboties tikpat pārliecinoši, 36. minūtē panākot jau 8:3. Tiesa, mājiniekiem bija arī nopietns zaudējums – spēles vidū ceļa traumu guva līdz tam brīdim pārliecinoši spēlējošais vārtsargs Jānis Bramanis, kura vietā vārtos stājās Ivars Dišereits. Viesi vārtsargu maiņu veica vēl ātrāk – 23.minūtē, kad rezultāts kļuva 7:2, Edgaru Gailīti nomainīja pieredzējušais Andis Blinds.

Vēl otrā perioda izskaņā «RTU/Inspecta» atguva vienus vārtus (4:8), bet pēdējā trešdaļā sāka fantastisku ofensīvu, 10 minūšu laikā panākot neizšķirtu rezultātu (9:9), bet 59.minūtē izvirzoties pat vadībā ar 11:9. Sestos vārtus «RTU/Inspecta» labā guva Miķelis Dravnieks no vārtsarga Anda Blinda piespēles.

Lai arī Blinda piespēle bija rezultatīva, viņam pašam tā iznāca neveiksmīga, jo tika atsvaidzināta ne tik sen sadziedētā pleca trauma. Andis Blinds šo spēli vairs nevarēja turpināt un medicīniskās palīdzības sniegšanai pat tika nogādāts slimnīcā.

Lai arī viesi divas minūtes pirms pamatlaika beigām bija izvirzījušies vadībā ar divu vārtu pārsvaru, «Ķekava» nepadevās un pēc Toma Mežotņa un Mārtiņa Brigmaņa precīziem metieniem spēja panākt neizšķirtu rezultātu – 11:11, pagarinājums.

Papildlaikā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos veiksmīgāki izrādījās «RTU/Inspecta» florbolisti (12:11), kuri realizēja divas savas iespējas, kamēr ķekaviešiem Gailīti pārspēt neizdevās ne reizes.

Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Jānis Jansons, kuram 5 (2+3), punkti. Viņa komandas biedram Atim Blindam 6 (2+4) punkti, viņi abi Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā apsteidza līdzšinējo līderi – lielvārdieti Tomu Akmeņlauku. 3 (2+1) punkti Kristianam Lisovskim. Par labāko starp ķekaviešiem tika atzīts Ēriks Akulovs, kuram 4 (3+1) punkti, pa četriem punktiem arī Gintam Klēģeram, Mārtiņam Brigmanim un Ērikam Akulovam, bet Toms Mežotnis izcēlās ar «hat-trick».

Pēc savas devītās uzvaras pēc kārtas «RTU/Inspecta» ar 48 punktiem pakāpās uz 1. vietu turnīra tabulā, bet, tā kā rīdziniekiem jāaizvada vēl tikai viena spēle, regulāro turnīru viņi visdrīzāk pabeigs 2. vai 3. vietā. «Ķekavai» pēc šīsdienas spēles nekas vairs nevar mainīties – 4. vieta.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 15.februāris

«Ķekava» - «RTU/Inspecta» 11:12 PM (5:2, 3:2, 3:7, 0:0, 0:1)

Metienu attiecība: 45:49 (14:15, 13:16, 16:15, 2:3)

Rezultatīvākie

«Ķekava» – Mārtiņš Brigmanis 4 (3+1), Ēriks Akulovs 4 (3+1), Gints Klēģers 4 (2+2), Toms Mežotnis 3 (3+0), Gunārs Klēģers 2 (0+2), Gints Timoško 2 (0+2), Jānis Peičs 2 (0+2), Toms Briedis 1 (0+1).

«RTU/Inspecta» – Atis Blinds 6 (2+4), Jānis Jansons 5 (2+3), Kristians Lisovskis 3 (2+1), Edžus Bunka 2 (1+1), Oskars Fīrmanis 1 (1+0), Toms Rutkis 1 (1+0), Henrijs Uzraugs 1 (1+0), Miķelis Dravnieks 1 (1+0), Andis Blinds 1 (0+1).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu