Rīgas "Dinamo" atkal piedalīsies gleznošanas meistarklasē (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien ''Inbox.lv'' ledus hallē Piņķos plkst. 12.30 Rīgas "Dinamo'' hokejisti un treneri, tāpat kā iepriekšējā sezonā, piedalīsies gleznošanas meistarklasē, kuru vadīs mākslinieki Jānis Anmanis un Ludmila Kolomenskaja, TVNET informē klubs.

Meistarklasē radītās gleznas tiks izsolītas atklātā izsolē, un iegūtie līdzekļi tiks novirzīti VSIA ''Bērnu klīniskā universitātes slimnīca'' interešu izglītības attīstības projektiem un rotaļistabu labiekārtošanai.

Šogad pasākums iecerēts vairākos posmos, no kuriem pirmais sākās jau 26. janvārī, kad Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pacienti radošajās nodarbībās sagatavoja īpašus kreklus ar vārdu un numuru, kuros hokejisti un treneri gleznos meistarklasēs, izmantojot tos kā darba formu un aizsargapģērbu.

Kreklu apgleznošana būs Rīgas "Dinamo" sadarbības turpināšana ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, kas veiksmīgi jau ir aizsākusies iepriekšējos gados – 2009. gada nogalē dāvinot slimnīcas vajadzībām televizorus, DVD atskaņotājus un dažādas galda spēles, kā arī par kluba organizētajā labdarības akcijā iegūtajiem līdzekļiem tika labiekārtota slimnīcas 16. nodaļas rotaļistaba.

Bērnu slimnīcas pārstāvji un jaunie tekstilmākslinieki ieradīsies uz meistarklases atklāšanu un pasniegs tās dalībniekiem speciāli sagatavotos kreklus.

Bērnu slimnīcā, kurā katru dienu ārstējas 600-700 bērnu un jauniešu no visiem Latvijas novadiem, jau 20 gadus strādā pedagoģijas dienests (2011. gada 1. aprīlī šim dienestam apritēs 20 gadi), kas rūpējas, lai bērniem slimnīcā būtu iespēja jauki un arī lietderīgi piepildīt no procedūrām brīvo laiku.

Slimnīcas pedagogi kopā ar bērniem zīmē, līmē, krāso, veido, aplicē, muzicē, spēlē galda spēles, iet pastaigās, diskutē par dažādām tēmām un kopā lasa. Visas šīs nodarbes bērniem ļauj ātrāk un vieglāk adaptēties slimnīcas vidē, paralēli vēl sniedzot iespēju apgūt arī ko jaunu. Interešu izglītības nodarbības slimnīcā ļauj mazajiem pacientiem izpausties radoši, palīdz veiksmīgāk aizvadīt atveseļošanās procesu, atgūt smaidu sejā un kaut uz brīdi aizmirst visas problēmas.

''Tā kā interešu izglītības nodarbībās piedalās liels skaits pacientu, materiālu krājumi mēdz laiku pa laikam izsīkt un ir regulāri jāatjauno, arī četrpadsmit rotaļistabu inventārs ar laiku nolietojas. Tādēļ apsveicama ir ''Dinamo Rīga'' hokejistu iniciatīva daļu savas sportiskās un radošās enerģijas ziedot Bērnu slimnīcas pacientiem, rūpējoties par viņu labsajūtu atveseļošanās laikā," uzsver VSIA BKUS pedagoģijas dienesta vadītāja.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu