Krikunovs zaudējumā Latvijas izlasei vaino galveno tiesnesi (76)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kazahstānas hokeja izlases galvenais treneris Vladimirs Krikunovs uzskata, ka viņa vadītā komanda noteikti būtu izcīnījusi tiesības startēt 2014.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, taču Rīgā notiekošā kvalifikācijas turnīra mačā pret Latviju galvenais tiesnesis pieļāvis rupju kļūdu, vēsta portāls «sports.kz».

Kazahstānas izlase sacensību otrajā mačā ar rezultātu 2:3 piekāpās Latvijai. Šis zaudējums vēlāk kļuva par izšķirošo, kas liedza vienībai nodrošināt dalību Sočos.

Kazahstānas izlases galvenais treneris Krikunovs pēc sacensību pēdējā mača, kurā viņa vadītā vienība ar 6:0 uzvarēja Lielbritāniju, pauda viedokli, ka Latvija tiktu uzvarēta, ja vien mača galvenais tiesnesis nebūtu pieļāvis ļoti rupju kļūdu.

«Kaut gan tagad nav ne Jaunais gads, ne Ziemassvētki, tomēr tādas dāvanas pasniegt nedrīkst,» par strīdīgo mača epizodi sacīja Krikunovs.

«Tur bija neapstrīdams noraidījums līdz mača beigām - Ronalds Ķēniņš izdarīja sitienu galvā mūsu spēlētājam Aleksejam Troščinskim.»

Krikunovs arī sacīja, ka tiesnesim Janam Gribikam vēl par agru tiesāt šāda līmeņa turnīrus, tādēļ pieļauta šāda kļūda.

«Tas bija tīrs sitiens galvā. Pirms turnīra mūs īpaši brīdināja, ka šādi pārkāpumi netiks pieļauti, bargi sodot hokejistus. Bet šeit mūsu spēlētājam iesit pa galvu, bet noraidījums neseko. Tiesnesis taču atradās trīs līdz četru metru attālumā no šīs situācijas,» savu sašutumu pauda Krikunovs.

Treneris uzskata, ka Ķēniņš bija jānoraida no laukuma līdz spēles beigām. Ja tā būtu noticis, pēc viņa domām, Kazahstāna neapšaubāmi būtu realizējusi vairākumu un izcīnījusi panākumu arī visā mačā.

Latvijas izlase svētdien notikušajā izšķirošajā spēlē par dalību Olimpiādē ar rezultātu 2:3 papildlaikā piekāpās Francijai, taču ar to bija pietiekami, lai nodrošinātu dalību olimpiskajās spēlēs jau ceturto reizi pēc kārtas.

Pēc gada gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas izlase spēlēs C grupā ar Čehiju, Zviedriju un Šveici.

Pēc viena apļa turnīra katras grupas spēcīgākā komanda un labākā no otrajā vietā palikušajām izlasēm automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības aizvadīs astotdaļfināla mačus.

Latvijas hokeja izlase līdz šim piedalījusies četrās olimpiskajās spēlēs 1936., 2002., 2006. un 2010.gadā. Pirmskara Olimpiādē Latvijas hokejisti izcīnīja 13.vietu, 2002.gadā Latvijas izlase izcīnīja devīto vietu, bet pēdējās divās reizēs tā palikusi pēdējā, 12.pozīcijā.

Komentāri (76)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu