Furkads uzvar Pasaules kausa sacensībās masu startā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā biatlonā, kas risinās Itālijas pilsētā Antholcā, 15 kilometru masu starta sacensībās vīriešiem sestdien uzvarēja francūzis Martēns Furkads.

Latvijas sportisti šajās sacensībās nepiedalījās.

Fursāds, kurš četrās šaušanās pieļāva tikai vienu kļūdu, finišu sasniedza pēc 35 minūtēm un 33,4 sekundēm.

Otrajā vietā 17,2 sekundes aiz uzvarētāja un ar divām kļūdām šaušanā ierindojās zviedrs Bjērns Ferijs. Savukārt trešais sestdien bija Antons Šipuļins no Krievijas, kas Furkadam ar divām kļūdām šaušanā zaudēja 21,4 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem pirmās divas vietas joprojām ieņem Norvēģijas biatlonisti Tarjeijs Bē un Ēmils Hegle Svensens, kuriem ir attiecīgi 598 un 592 punkti. Sestdien abi sportisti finišēja attiecīgi 15. un devītajā vietā.

Trešais ar 485 punktiem ir vācietis Mihaels Greiss.

No Latviešiem Ilmārs Bricis ar 61 punktu ieņem 54.vietu, Andrejs Rastorgujevs ar 46 punktiem atrodas 59.pozīcijā, bet Edgars Piksons ticis pie septiņiem punktiem, kas viņam dod 84.vietu.

Kā ziņots, posms ceturtdien sākās ar desmit kilometru sprinta distanci vīriešiem, kurā uzvarēja Šipuļins, bet Rastorgujevs izcīnīja 20.vietu. Šis ir Rastorgujeva līdzšinējās karjeras augstākais sasniegums Pasaules kausa posmos. No pārējiem Latvijas sportistiem Bricis ieņēma 47.vietu, bet jaunais Toms Praulītis palika pēdējā, 95.vietā.

Savukārt 7,5 kilometru sprinta distancē sievietēm piektdien uzvarēja norvēģiete Tūra Bergere, bet Latvijas izlases līdere Madara Līduma ierindojās 39.vietā. No pārējām Latvijas sportistēm Žanna Juškāne finišēja 81.vietu, bet Gerda Krūmiņa palika 90.pozīcijā.

Sestdien sieviešu stafetes sacensībās uzvarēja Krievijas biatlonistes.

Posmā noslēgumā svētdien masu startā sacentīsies dāmas, kā arī notiks stafete vīriešiem.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu