Nolans: Šis bija īpašs mačs (76)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja valstsvienības spēle olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā pret Kazahstānu smagā panākuma un pārpildīto tribīņu dēļ bija īpašs mačs, uzskata izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas valstsvienība Rīgā notiekošā Soču olimpisko spēļu izšķirošā kvalifikācijas turnīra otrajā mačā piektdien ar rezultātu 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) uzvarēja Kazahstānas valstsvienību. Latvijas izlase tādējādi tika pie otrās uzvaras turnīrā un izvirzījās sacensību galvgalī. Ceļazīmi uz Olimpiādi Latvija var zaudēt vien tad, ja noslēdzošajā mačā svētdien pamatlaikā piekāpsies Francijai.

«Šī bija ļoti aizraujoša un pašaizliedzīga spēle. Esmu lepns par pilnajām tribīnēm - šis bija īpašs mačs,» pēc cīņas uzsvēra Nolans. «Daudz ko izšķīra divi ātri gūtie vārti un Jāņa Sprukta lieliskais sniegums, kad guvām trešos vārtus.»

«Esmu apmierināts ar visu spēlētāju sniegumu, jo katrs paveica savu darbu pēc vislabākās sirdsapziņas,» piebilda treneris. «To, ka mača gaitā mazinājās spēka cīņa pie bortiem, cilvēciski saprotu, jo katrā spēlē ir savi kāpumi un kritumi. Beigu beigās tomēr uzvar labākais.»

Šajā spēlē par absolūto rekordistu izlasē aizvadīto spēļu ziņā kļuva Aleksandrs Ņiživijs, kuram šis bija 216.mačs valstsvienības kreklā. Iepriekš dalītu pirmo vietu viņš ieņēma ar Rodrigo Laviņu.

«Ņiživija un Sanda Ozoliņa pieredze ir neatsverama. Viņi abi ir komandas līderi,» pieredzes esamību komandā pasvītroja Nolans, atklājot, ka sestdien komandai netiks dota brīvdiena, jo to gaida izšķirošais turnīra mačs pret Franciju.

«Uzskatu, ka spēli zaudējām jau pašā sākumā, kad nonācām iedzinējos ar 0:2. Mača turpinājumā uzlabojām sniegumu, tomēr rupjās kļūdas aizsardzībā trešajā trešdaļā izdzēsa cerības uz uzvaru,» izteicās Kazahstānas izlases galvenais treneris Vladimirs Krikunovs.

Krikunovs nekomentēja tiesneša lēmumu neieskaitīt pēdējā minūtē gūtos Kazahstānas izlases vārtus, kā arī izteica cerību, ka pēdējā kārtā Francija spēs Latviju uzvarēt.

Pēc divām kārtām seši punkti ir Latvijas izlases kontā, Francija un Kazahstāna izcīnījusi pa trim punktiem, bet Lielbritānija kā vienīgā cīnās bez punktiem.

Turnīra noslēgumā Latvija svētdien spēkosies ar Franciju. Olimpiādei kvalificēsies vien grupas spēcīgākā komanda.

Komentāri (76)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu