Krievija Soču olimpiskajām spēlēm naudu nežēlo (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atlicis vairs tikai gads līdz Soču ziemas olimpiādei. Maskavā svinīgi atklāts pulkstenis laika atskaitei līdz spēļu atklāšanas ceremonijai, kā arī sākta biļešu tirdzniecība uz olimpiādes pasākumiem.

Krievijas amatpersonas un sporta līdzjutēji 7. februārī Maskavas centrā atklāja pulksteni laika atskaitei līdz olimpiskās lāpas iedegšanai Sočos.

Celtniecība atpaliek no grafika

Šīs spēles ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina prestiža projekts, un viņš pats viesojās Sočos, lai klātienē ar Starptautiskās olimpiskās komitejas pārstāvjiem iepazītos ar paveikto olimpiādes vajadzībām. Celtniecība gan atpaliek no paredzētā grafika, un par to no darba jau atlaists spēļu rīkotājkomitejas vadītāja vietnieks, taču Putins sola, ka viss būs kārtībā. «Es esmu pārliecināts, ka celtniekiem un organizatoriem ir visi nepieciešamie resursi, lai visu pabeigtu laikā,» apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Krievija spēlēm naudu nežēlo, un to rīkošanai atvēlēti 50 miljardi dolāru

Tiesa, šobrīd vislielākās bažas radījuši laika apstākļi, jo, termometra stabiņam uzkāpjot līdz +17 grādiem, šonedēļ Sočos jau atceltas Pasaules kausa sacensības snovbordā.

Taču spēļu rīkotāji sola, ka sniegs olimpiādes laikā zemi klās jebkuros laika apstākļos.


«Mēs jau tagad izmantojam sniegu, kas tika saglabāts īpašā rezervuārā no pagājušā gada. Mēs to savācam un izmantojam nākamajā sezonā. Kušanas procents ir tikai 5 līdz 10 procenti. Otrkārt mēs izmantosim jaudīgas sniega ražošanas iekārtas, lai saražotu sniegu ārkārtas apstākļos, kur nepieciešams,» sola Soču olimpiādes Rīcības komitejas vadītājs Dmitrijs Černišenko.

Biļetes no 9 līdz pat 100 latiem

Sākta arī olimpiādes biļešu tirdzniecība. Pirmajā dienā gan sacensību mājaslapa neizturēja lielo interesi. Organizatori norāda, ka Sočos biļešu cenas būs vienas no pieejamākajām ziemas spēļu vēsturē. Minimālā biļešu cena uz Olimpiādes pasākumiem būs ap deviņiem latiem, bet uz spēļu atklāšanas ceremoniju ap 100.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu