Kambala: Ceru šajā sezonā atkal atgādināt par sevi (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas basketbolists Kaspars Kambala ir apņēmības pilns sezonas otrajā pusē atkal atgādināt par sevi Eiropas basketbolā, sportists pirmdien izteicās intervijā radiostacijas "Radio 101" raidījumam "Overtime".

Kā ziņots, Kambala gada nogalē atstāja Bulgārijas vienību Sofijas "Lukoil Academic", kurā uzsāka sezonu, pārceļoties uz Turcijas klubu Izmiras "Aliaga Petkim".

Bulgārijas čempionāta līmenis par zemu

"Jutu, ka Bulgārijā man nebija piemērots līmenis, turklāt treneris vēlējās, lai visi basketbolisti spēlē pa 20-30 minūtēm mačā," stāstīja Kambala. "Līdz ar to man bija sajūta, ka trenējos, bet tam nav nopietnas jēgas, jo Bulgārijas līgā ir viena divas nopietnas spēles, bet Eiropas Izaicinājuma kausā spēlēju 20 minūtes mačā."

"Jutu, ka Bulgārijas līmenis man ir pārāk zems un tagad vēlos atsākt savu karjeru," izteicās latviešu basketbolists. "Gan bulgāru treneris izteica iniciatīvu, ka negrib ar mani strādāt, gan arī pats gribēju prom."

Savu pašreizējo gatavību desmit ballu skalā Kambala novērtēja starp septiņi un astoņi

"Pēdējās pāris spēlēs jūtos arvien labāk - jo augstāks līmenis, jo vienmēr sāku spēlēt labāk," teica Kambala. "Ceru, ka šajā sezonā atkal atzīmēšu vārdu uz Eiropas basketbola tāfeles."

VEF nepievienojās, jo neiederējās Kurtinaita shēmās

Kambala atklāja, ka starpsezonā Latvijas basketbola klubam "VEF Rīga" nav pievienojies, jo komandas galvenais treneris Rims Kurtinaitis uzskatījis, ka viņš nebūs piemērots spēlētājs vienības stratēģijai.

"Ja komandai parādās kāds cits taktiķis, kam esmu piemērots, un komanda spēlēs Eiropas kausā, tad mana pievienošanās "VEF Rīga" komandai noteikti varētu būt apspriežams jautājums," teica Kambala. "Domāju, sezonas otrajā pusē pierādīšu, ka vēl māku spēlēt."

Izlasē atgrieztos, ja vēlētos vadība

Savukārt, runājot par Latvijas basketbola izlasi, Kambala izteica gatavību tai pievienoties tikai tad, ja arī vadība to vēlēsies.

"Man bija sajūta, ka viņi negrib, lai es spēlēju. Tu jau pats arī negribi ēst pie galda ar cilvēkiem, kas ar tevi negrib to darīt," izteicās basketbolists, pagaidām atturoties no prognozēm vai šovasar palīdzēs valstsvienībai.

Turcijas čempionātā Kambalam laba statistika

Kambala līdz šim Turcijas čempionātā aizvadījis trīs spēles, kurās vidēji guvis 18 punktus un izcīnījis 9,7 atlēkušās bumbas.

Kā zināms, Kambala reiz jau spēlēja Turcijas čempionātā, kad pārstāvēja Stambulas "Fenerbahce-Ulker" komandu, kuras rindās 2006.gadā viņš tika pieķerts aizliegto preparātu lietošanā, kad pozitīvas izrādījās pēc 2006.gada 13.decembra ULEB Eirolīgas spēles ar Grieķijas "Aris" ņemtās dopinga proves.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu