Rīgas VEF izcīna ļoti svarīgu uzvaru Eiropas kausā (28)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pateicoties lietuvieša Donāta Zavacka aukstasinībai izšķirošajās minūtēs, Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» Eiropas kausa turnīra otrā posma jeb «Top16» sacensību trešās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 85:80 (19:25, 15:17, 20:17, 31:21) izbraukumā pieveica Čehijas klubu Nimburkas CEZ.

Trešās ceturtdaļas vidū «VEF Rīga» bija 17 punktu deficīts, bet ceturtās ceturtdaļas vidū rīdzinieki atradās zaudētājos ar 62:72, tomēr pēdējās piecās pamatlaika minūtēs Zavacks guva 11 punktus un deva ļoti nopietnu artavu uzvaras izcīnīšanā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 16 gūtajiem punktiem bija Kristaps Janičenoks, 15 punktus pievienoja Antans Kavaļausks, bet Zavacks mačā kopā guva 13 punktus.

Spēli ar diviem tālmetieniem atklāja mājinieki, bet «VEF Rīga» pirmoreiz vadību pārņēma piektajā minūtē, kad amerikāņu leģionārs Viljams Denjelss guva divus punktus ar sodu, panākot 11:10. Kopumā CEZ komanda veiksmīgi spēlēja sev ierastajā stilā ar ātrām pārejām uzbrukumā un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 25:19 savā labā.

Ļoti neveiksmīgi «VEF Rīga» aizvadīja otrās ceturtdaļas pirmo pusi, nokļūstot zaudētājos jau ar 24:39. Puslaika beigās viesi sāka cīnīties aktīvāk aizsardzībā, un pēc Gata Jahoviča precīza metiena pēdējās sekundēs «VEF Rīga» pietuvojās līdz 34:42.

Arī otro puslaiku sekmīgāk sāka mājinieki, un «VEF Rīga» jau atradās zaudētājos ar 36:53, tomēr šoreiz Latvijas komandai cīņas ritējumu palīdzēja lauzt Kavaļausks, kurš guva deviņus punktus pēc kārtas.

Vēl divus punktus tam pievienoja Kristaps Janičenoks, un viesi pietuvojās pretiniekiem jau līdz 47:53. Trešās ceturtdaļas otrā puse ritēja līdzīgā cīņā, un pirms izšķirošajām desmit minūtēm «VEF Rīga» atradās zaudētājos ar 54:59.

Tomēr arī ceturto ceturtdaļu atkal sekmīgāk sāka CEZ basketbolisti, sestajā minūtē panākot 72:62. Šoreiz «VEF Rīga» atspēlējās nepilnu divu minūšu laikā, pēc Donāta Zavacka tālmetiena pietuvojoties līdz 70:72. Savukārt vēl pēc brīža Dairs Bertāns jau ar tālmetienu arī pirmoreiz mačā ieguva vadību rīdziniekiem.

Izšķirošajos brīžos «VEF Rīga» uzbruka veiksmīgi, un Zavacks realizēja vēl vienu tālmetienu, 100 sekundes pirms pamatlaika beigām panākot 76:73. Savukārt pēdējā minūtē Zavacks guva arī divus punktus ar sodu.

Pēdējās sekundēs komandas vairākkārt apmainījās ar sodiem, ļaujot pretiniekiem izpildīt soda metienus, bet «VEF Rīga» basketbolisti nospēlēja pietiekoši pārliecinoši, tiekot pie smagas uzvaras.

Vēl vienā J grupas spēlē šodien Spānijas klubs Bilbao «Uxue» uzņem citu Spānijas vienību «Valencia Basket».

J grupā tagad pirmo vietu ar divām uzvarām divās spēlēs ieņem «Valencia Basket», bet tai ar divām uzvarām trijos mačos seko «VEF Rīga». CEZ basketbolistu kontā ir viens panākums, bet bez uzvarām cīnās «Uxue».

Jau ziņots, ka iepriekšējā mačā Ramūna Butauta vadītā komanda ar 99:76 negaidīti pārliecinoši apspēlēja Spānijas vienību Bilbao «Uxue», bet Nimburkas CEZ 77:82 piekāpās «Valencia Basket».

Arī nākamo spēli Latvijas komanda aizvadīs pret Nimburkas CEZ, 30. janvārī tiekoties «Arēnā Rīga».

TOP 16 turnīrā ir četras grupas pa četrām komandām katrā, kas cīnās par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. No katras grupas izkļūst divas spēcīgākās vienības, kuras divu spēļu summā cīnīsies par iekļūšanu pusfinālā.

Arī pagājušajā sezonā Rīgas klubs iekļuva TOP 16 turnīrā, un arī toreiz vienā apakšgrupā bija jātiekas ar Nimburkas CEZ un «Valencia Basket». Pērn VEF šo kārtu nespēja pārvarēt.

Rīgas VEF kluba vadība komandai par mērķi šajā sezonā izvirzīja iekļūšanu spēcīgāko astoņu komandu skaitā.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu