Kambalam 16 punkti debijas mačā Turcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Ar 16 punktiem Turcijas kluba Izmiras "Aliaga Petkim" sastāvā svētdien debitēja latviešu basketbolists Kaspars Kambala.

Tomēr aizvadītajā cīņā "Aliaga Petkim" komanda ar rezultātu 91:96 piekāpās "Banvit" vienībai.

Šajā mačā Kambala spēlēja 26 minūtes, kuru laikā realizēja sešus no 11 izpildītajiem divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem.

Vēl Kambalas kontā astoņas atlēkušās bumbas un piecas personīgās piezīmes, kas latvietim deva 16 efektivitātes koeficienta punktus.

Turcijas čempionāta kopvērtējumā "Aliaga Petkim" komanda ar četrām uzvarām 13 spēlēs saglabāja 12.vietu 16 komandu konkurencē.

Kā ziņots, Kambala sezonu uzsāka Bulgārijas vienībā Sofijas "Lukoil Academic", tomēr pagājušā gada izskaņā pārgāja uz Turcijas komandu, parakstot līgumu līdz sezonas beigām.

Kā zināms, Kambala reiz jau spēlēja Turcijas čempionātā, kad pārstāvēja Stambulas "Fenerbahce-Ulker" komandu, kuras rindās 2006.gadā viņš tika pieķerts aizliegto preparātu lietošanā, kad pozitīvas izrādījās pēc 2006.gada 13.decembra ULEB Eirolīgas spēles ar Grieķijas "Aris" ņemtās dopinga proves.

Par šo pārkāpumu Kambalam 2007.gadā tika piespriesta 14 mēnešu diskvalifikācija, kas vēlāk tika pagarināta līdz 24 mēnešiem. Diskvalifikācijas izciešanas laikā Kambala pievērsās profesionālajam boksam, tomēr 2008.gada nogalē Kambala atgriezās basketbolā, turklāt samērā veiksmīgi.

Kambala līgumu ar "Lukoil Academic" noslēdza septembrī, bet iepriekšējās divas sezonas Kambala spēlēja Krievijas superlīgas komandā Krasnojarskas "Jeņisej", kas bija viņa pirmā darba vieta pēc diskvalifikācijas termiņa beigām. Pagājušajā sezonā basketbolists vidēji ik mačā guva 14,5 punktus un izcīnīja 6,1 atlēkušo bumbu.

Šosezon "Lukoil Academic" rindās Kambala piedalījās Eiropas Izaicinājuma kausā, palīdzot komandai kvalificēties turnīra nākamajai kārtai.

Astoņās kausa izcīņas spēlēs Kamabala vidēji laukumā pavadīja 22,4 minūtes, iekrājot 14,4 punktus un izcīnot 6,5 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu