«Ventspils» piedzīvo otro zaudējumu Izaicinājuma kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas basketbola komanda «Ventspils» Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma jeb «Top16» sacensību otrās kārtas mačā otrdien savā laukumā ar rezultātu 81:86 (18:21, 21:21, 22:18, 20:26) zaudēja vienai no spēcīgākajām Turcijas vienībām Karšijakas «Pinar».

Latvijas klubs posma divās spēlēs tādējādi piedzīvojis divus zaudējumus.

«Ventspils» komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Artūrs Bērziņš, bet pa 14 punktiem guva Sandis Valters un amerikānis Folerins Kempbels. Savukārt «Pinar» vienības rindās ar 32 punktiem izcēlās amerikānis Roberts Diksons.

Pirmos divus punktus šajā mačā guva mājinieki, taču tūdaļ pat «Ventspils» komanda nonāca iedzinējos. Ceturtdaļas vidū laukuma saimnieki atradās zaudētājos ar 7:13, bet minūti vēlāk - ar 10:15. Mazliet vēlāk ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem «Ventspils» vienībai izdevās izvirzīties vadībā (18:17), tomēr ceturtdaļas izskaņā precīzāki ar bija «Pinar» basketbolisti, kuri pirmo dueļa nogriezni noslēdza ar rezultātu 21:18 savā labā.

Otrās ceturtdaļas trešajā minūtē laukuma saimnieki prata rezultātu izlīdzināt un vēlreiz izvirzīties vadībā (25:23), pēc kā cīņa turpinājās ar nelielu «Ventspils» basketbolistu pārsvaru. Lielākais mājinieku atrāviens bija četru punktu izteiksmē (28:24 un 34:30), bet divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām vadību atkal pārņēma viesi - 40:38. Puslaika pēdējās minūtēs «Ventspils» komandai nekādi nevedās ar punktu gūšanu, kas Turcijas klubam ļāva veikt 7:0 izrāvienu un noslēgt pirmo cīņas pusi pie rezultāta 42:39 savā labā.

Trešajā ceturtdaļā ventspilniekiem bija nepieciešama mazliet vairāk nekā minūte, lai rezultātu izlīdzinātu, un vēl minūte, lai izvirzītos vadībā ar 46:44. Uzreiz pēc tam vadības grožus atkal pārņēma viesi, bet pēc četrām nospēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 49:49. Turpinājumā veiksmīgs spēles posms padevās «Pinar» komandai, kas veica izrāvienu 8:1 un izvirzījās vadībā ar rezultātu 60:53. Ventspilnieki uz to atbildēja ar astoņiem pēc kārtas gūtiem punktiem un līdz ar pēdējā sekundē veiktu precīzu Dāvja Lejasmeiera tālmetienu atkal izvirzījās vadībā ar 61:60.

Izšķirošās ceturtdaļas pirmajā pusē abas komandas pamīšus pabija vadībā ar trīs punktus pārsvaru, bet tās vidū rezultāts bija neizšķirts 68:68. Turpinājumā komandas pamīšus pabija vadībā ar viena punkta atrāvienu, bet trīs ar pusi minūtes pirms mača beigām «Ventspils» bija vadībā ar 71:69. Pēc tam, kad viesi rezultātu izlīdzināja, «Ventspils» komanda vēlreiz izvirzījās vadībā ar divu punktu pārsvaru, tomēr minūti un 25 sekundes pirms spēles beigām rezultāts kļuva 76:75 «Pinar» labā. Mazliet vēlāk vadības groži atkal mainīja savu īpašnieku, taču ar otro precīzo tālmetienu pēc kārtas viesi 44 sekundes pirms mača beigām panāca 79:77 savā labā.

Pusminūti pirms cīņas beigām kļūdu pieļāva Jānis Timma, bet viesi no soda metienu līnijas savu pārsvaru palielināja līdz četriem punktiem - 81:77. Pēc paņemtā pusminūtes pārtraukuma ventspilnieki atkal kļūdījās saspēlē un no soda metienu līnijas zaudēja vēl divus punktus. No šī trieciena mājinieki vairs neatguvās, piedzīvojot zaudējumu ar 81:86.

Pēc ļoti veiksmīgi aizvadīta pirmā posma, kur tika uzvarēts visās sešās spēlēs, «Top16» sacensības ventspilnieki iesākuši neveiksmīgāk un pirms nedēļas ar 78:80 zaudēja Somijas vienībai Joensū «Kataja», kas tiek uzskatīta par potenciālo I apakšgrupas pastarīti. Savukārt «Pinar» pirmajā kārtā ar 89:59 savā laukumā sagrāva «Gaz Metan Medias» no Rumānijas.

Šīs grupas otrajā otrās kārtas mačā otrdien «Gaz Metan Medias» ar 84:82 (25:16, 20:17, 17:26, 22:23) savā laukumā uzvarēja «Kataja» basketbolistus.

Līdz ar to pēc divām kārtām divas uzvaras izcīnījuši «Pinar» basketbolisti, «Kataja» un «Gaz Metan Medias» kontā pa vienam panākumam, bet «Ventspils» komanda cīnās bez uzvarām.

Arī pēc šīs cīņas nākamās divas Eiropas Izaicinājuma kausa spēles ventspilnieki aizvadīs savā laukumā, bet pēc tam «Top16» turnīru noslēgs ar diviem izbraukuma mačiem.

Starp abiem Eiropas Izaicinājuma kausa mačiem «Ventspils» piektdien «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē ar 102:71 sagrāva «Valmieru», revanšējoties par iepriekš šosezon piedzīvoto neveiksmi.

Tikmēr «Pinar» komanda Eiropas Izaicinājuma kausa pirmajā posmā cieta vienu neveiksmi un kopumā jau uzvarējusi deviņās spēlēs pēc kārtas. Komanda arī ļoti sekmīgi spēlē Turcijas čempionātā, 15 mačos tiekot pie 12 uzvarām, kas dod ceturto vietu, tomēr vadošajam trijniekam ir vien par vienu panākumu vairāk.

No «Pinar» komandas labākajiem spēlētājiem izceļami Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Maiami «Heats» savulaik noskatītais (tiesa, ne reizi neizmantotais) Nigērijas centrs Alade Aminu, Itālijā un Francijā rūdītais saspēles vadītājs Diksons, pirms diviem gadiem NBA draftētais (51.numurs), bet profesionāļa gaitas Eiropā uzsākušais amerikāņu talants Džons Dieblers, amerikānis ar Gruzijas pasi Vils Tomass, kā arī pieredzējuši Turcijas spēlētāji.

«Top16» turnīrā pēc divu apļu turnīra otrajā posmā pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Savukārt ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Iepriekšējās divās sezonās «Ventspils» komanda spējusi sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu, bet šo barjeru tai nav izdevies pārvarēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu