Ārmstrongs: Mūža diskvalifikācija man būs kā nāves sods (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ja slavenajam amerikāņu riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam tiks saglabāta piespriestā mūža diskvalifikācija, viņš to izjutīs kā nāves sodu, Ārmstrongs izteicās slavenās intervijas Opras Vinfrijas vadītajā sarunu šovā otrajā daļā, kas tika pārraidīta piektdien.

Jau pirms intervijas tika izteiktas spekulācijas, ka Ārmstrongs atzīsies dopinga lietošanā, jo cer mīkstināt sev piešķirto mūža diskvalifikāciju un atgūt tiesības piedalīties oficiālās maratona un triatlona sacensībās.

Piektdien pārraidītā intervijas daļa bija ļoti emocionāla, kurā Ārmstrongs ar asarām acīs stāstīja par saviem bērniem un atkāpšanos no viņa izveidotā "Livestrong" labdarības fonda.

Kaut Ārmstrongs atzinies, ka visas septiņas reizes prestižajā "Tour de France" velobraucienā uzvarējis ar aizliegto vielu palīdzību, sportists izteicās, ka viņam piespriestā mūža diskvalifikācija ir pārāk barga salīdzinājumā ar citiem šāda veida krāpniekiem.

"Es nesaku, ka tā ir negodīga, vien saku, ka citādāka. Esmu pelnījis tikt sodīts, bet nedomāju, ka esmu pelnījis nāves sodu," stāstīja 41 gadu vecais amerikānis, kurš uzsvēra, ka viņam nav vēlmes atgriezties riteņbraukšanā, tomēr viņš vēlētos piedalīties dažādās oficiālās sacensībās. "Vai es vēlētos 50 gadu vecumā skriet Čikāgas maratonā? Darītu to ar prieku, bet nevaru."

Kā ziņots, intervijas pirmajā daļā, kas tika pārraidīta ceturtdien, Ārmstrongs atzinās, ka daudzus savas karjeras gadus lietojis aizliegtās vielas, ko iepriekš vienmēr bija noliedzis. Tomēr viņš uzsvēra, ka 2009. un 2010.gadā pēc karjeras atsākšanas dopingu vairs nav lietojis.

Intervijas otrā daļa vairāk bija fokusēta uz viņa personiskajām attiecībām.

"Redzēju, ka mans dēls Lūks aizstāv mani, sakot, ka es nelietoju dopingu. Viņš man nekad nevaicāja vai tā ir taisnība, jo uzticējās man," Ārmstrongs ar asarām acīs teica par savu 13 gadus veco dēlu. "Es viņam pateicu: "Klausies, daudzi uzdod jautājumus par tavu tēti, vai es lietoju dopingu. Vēlos, lai zini, ka tā ir taisnība." Es teicu: "Lūk, neaizstāvi mani vairs... ja kāds to saka, atbildi, ka manam tēvam ir žēl."

Ārmstrongs atzina, ka pēc pēdējā laika skandāliem zaudējis aptuveni 75 miljonus dolāru (39,4 miljonus latu), kad no viņa novērsās visi sponsori. "Es zaudēju visus savus nākotnes ieņēmumus."

Kaut Ārmstrongs apzinās, ka varētu zaudēt vēl daudzus miljonus, vissāpīgākā viņam bijusi aiziešana no paša dibinātā "Livestrong" fonda.

"Tas bija pats pazemojošākais brīdis," atzina Ārmstrongs, kurš pirms septiņām uzvarām "Tour de France" izārstējās no vēža. Amerikānis atzina, ka nezina, kas viņu sagaida nākotnē, tomēr cenšas būt noskaņots optimistiski un skatīties nākotnē.

Kā zināms, Ārmstrongam piemērota atpakaļejoša mūža diskvalifikācija no 1998.gada 1.augusta un anulēti visi sasniegtie rezultāti, kuru vidū ir uzvaras "Tour de France" velobraucienā laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam. Bez septiņiem tituliem "Tour de France" Ārmstrongs 1993.gadā kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, bet 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu individuālajā braucienā.

Paredzams, ka viņam tiks atņemta arī Sidnejas medaļa.

Ārmstrongs otro reizi savu karjeru noslēdza aizpagājušā gada februārī. Sākotnēji viņš no sporta aizgāja 2005.gadā, bet trīs gadus vēlāk negaidīti atgriezās, tomēr astoto reizi triumfēt "Tour de France" velobraucienā tā arī nespēja.

Karjeras laikā Ārmstrongam pozitīvas dopinga analīzes netika konstatētas nevienu reizi.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu