Ārmstrongam pēc atzīšanās dopingā draud tiesa (15)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušajai riteņbraukšanas zvaigznei Lensam Ārmstrongam pēc atzīšanās dopinga lietošanā draud tiesa, uzskata tiesību eksperti. Ārmstrongam oktobrī dopinga dēļ atņēma visus septiņus «Tour de France» čempiona titulus, taču pats viņš pirmo reizi savu vainu atzina ASV televīzijas šovā, kam pirmizrāde būs ceturtdien.

Iepriekš Ārmstrongs vainu kategoriski noliedza pat pēc ASV Antidopinga aģentūras 1000 lappušu ziņojuma, kurā viņu vainoja riteņbraukšanas vēsturē lielākajā dopinga krāpšanā.

Tā kā 41 gadu vecais Ārmstrongs pats būs atzinis savu vainu, viņu būs daudz vienkāršāk apsūdzēt krāpšanā, uzskata sporta jurists Braiens Sokolovs. Savukārt Goldengeitas universitātes jurisprudences profesors Pīters Keins paskaidroja, ka Ārmstrongam draud kriminālvajāšana par krāpniecisku valsts naudas tērēšanu, kad viņš no 1998. līdz 2004. gadam brauca «US Postal» komandā.

Ārmstrongu varētu apsūdzēt krāpšanā, kuras rezultātā viņš saņēmis miljoniem dolāru nodokļu maksātāju naudas, kā arī par nepatiesu zvērestu, iepriekš noliedzot savu vainu dopinga pārkāpumos. «US Postal» uzturēšanai ASV valdība iztērēja vairāk nekā 30 miljonu dolāru.

Jau 2010.gadā prasību pret Ārmstrongu par melošanu valsts iestādei iesniedza viņa bijušais komandas biedrs Floids Lendiss.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu