Rīgas VEF sagrauj spēcīgo Spānijas klubu Bilbao «Uxue» (31)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pārliecinošu uzvaru Eiropas kausa turnīra «Top16» otrās kārtas mačā otrdien izcīnīja Latvijas čempionvienība Rīgas VEF, kas savā laukumā ar rezultātu 99:76 pieveica Spānijas vienību Bilbao «Uxue». Latvijas basketbola klubs tādējādi tika pie savas pirmās uzvaras turnīra otrajā kārtā.

VEF neapšaubāms līderis šajā mačā bija amerikānis Ērls Roulends, kurš guva 30 punktus, tiekot pie 36 efektivitātes koeficienta punktiem, bet pie 16 punktiem tika Gatis Jahovičs. Viesu rindās tikmēr rezultatīvākais ar 20 punktiem bija grieķis Kosts Vasiliadis.

Maču VEF sāka ļoti veiksmīgi, gūstot astoņus punktus pēc kārtas, seši no kuriem Kaspara Bērziņa kontā. Viesi gan uz to atbildēja ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem, tādējādi neļaujot mājiniekiem veikt vērā ņemamu izrāvienu. Pabijuši zaudētajos ar vienu punktu, VEF pēc piecām nospēlētām minūtēm atradās vadībā ar 11:10.

Turpinājumā cīņa vairs neritēja tik rezultatīvi, divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām rezultātam esot neizšķirtam 16:16, tomēr pēdējās minūtes nedaudz veiksmīgāk aizvadīja laukuma saimnieki, kas pirmo ceturtdaļu noslēdza ar četru punktu pārsvaru - 25:21.

Arī otro ceturtdaļu laukuma saimnieki sāka ar teicamu spēli uzbrukumā un agresīvu aizsardzību, divu minūšu laikā panākot 31:23 savā labā. Viesi gan deva ātru atbildi, gūstot sešus punktus pēc kārtas, tomēr pārsvaru pilnībā VEF neizsēja un ceturtdaļas vidū atradās vadībā ar 33:29.

Ar veiksmīgu cīņu zem groziem un ļoti ciešu pretspēli aizsardzībā rīdzinieki arī cīņas turpinājumā saglabāja vadības grožus - 42:36 un 45:39. Puslaika pēdējās minūtēs laukuma saimnieki tā arī neļāva «Uxue» komandai izpausties uzbrukumā, bet uzbrukumā turpināja būt precīzi, atpūtā dodoties ar sešu punktu pārsvaru - 50:44.

Lai arī trešās ceturtdaļas ievadā viesi pārņēma vadību ar rezultātu 51:50, VEF ātri vien atjaunoja pārsvaru, apskaužami precīzi izmantojot savas iespējas uzbrukumā un aizsardzībā turpinot demonstrēt ļoti ciešu segšanu.

Ceturtdaļas vidū rīdzinieki atradās vadībā ar 60:53, bet pirms pēdējās minūtes VEF pārsvars bija jau 11 punktu izteiksmē - 69:58. Atlikušajā laikā sarežģītus tālmetienus realizēja Kristaps Janičenoks un Roulends, kas ļāva laukuma saimniekiem atpūtā doties ar 14 punktu pārsvaru - 75:61.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā lielisku sniegumu tupināja demonstrēt Roulends, kurš teju pašrocīgi panāca 80:63 mājinieku labā. VEF amerikāņu saspēles vadītājs iedvesmoja laukuma saimniekus uz sava pārsvara palielināšanu arī turpinājumā, kas ceturtdaļas vidū sasniedza jau 20 punktu robežu - 86:66.

Minūti vēlāk laukumu piecu piezīmju dēļ bija spiests pamest Bērziņš, bet divas minūtes pirms mača beigām Rīgas kluba pārsvars bija sarucis par četriem punktiem - 92:76. Atlikušajā laikā Spānijas komandas centieni samazināt punktu starpību bija ļoti haotiski, kas ļāva VEF svinēt uzvaru ar rezultātu 99:76.

Spānijas ACB līgā Bilbao komanda pagājušajā sezonā ierindojās 6. vietā, savukārt šosezon pēc viena apļa izspēles ir 5. vietā.

Nākamo spēli Rīgas komanda aizvadīs 23. janvārī, izbraukumā tiekoties ar Nimburkas CEZ.

TVNET jau vēstīja, ka otrā posma pirmajā mačā Latvijas čempionvienība ar 82:86 viesos piekāpās «Valencia Basket», kas ir viena no galvenajām favorītēm visā turnīrā, bet Bilbao «Uxue» ar rezultātu 83:85 savā laukumā negaidīti zaudēja Nimburkas CEZ.

TOP 16 turnīrā ir četras grupas pa četrām komandām katrā, kas cīnās par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. No katras grupas izkļūst divas spēcīgākās vienības, kuras divu spēļu summā cīnīsies par iekļūšanu pusfinālā.

Arī pagājušajā sezonā Rīgas klubs iekļuva TOP 16 turnīrā, un arī toreiz vienā apakšgrupā bija jātiekas ar Nimburkas CEZ un «Valencia Basket». Pērn VEF šo kārtu nespēja pārvarēt.

Rīgas VEF kluba vadība komandai par mērķi šajā sezonā izvirzīja iekļūšanu spēcīgāko astoņu komandu skaitā.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu