«Ventspils» Izaicinājuma kausa otro kārtu sāk ar zaudējumu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / BK Ventspils

Latvijas basketbola komanda «Ventspils» Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma jeb «Top16» sacensību pirmajā spēlē otrdien izbraukumā ar rezultātu 78:80 (27:18, 21:22, 13:23, 17:17) zaudēja Somijas vienībai Joensū «Kataja».

Latvijas pārstāvju labā 19 punktus guva amerikānis Folerins Kempbels, kurš gan bija neprecīzs ventspilnieku pēdējā uzbrukumā divas sekundes pirms cīņas beigām, bet 18 punktus un deviņas atlēkušās bumbas iekrāja Mārtiņš Meiers.

Savukārt «Kataja» rindās ar 22 punktiem izcēlies Petri Virtanens.

Maču nedaudz veiksmīgāk uzsāka «Ventspils» basketbolisti, kas pēc divām nospēlētām minūtēm atradās vadībā ar 6:4, tomēr atrauties viesiem uzreiz neizdevās. Pirmās ceturtdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts 11:11, bet mazliet vēlāk minimālu vadību jau pārņēma mājinieki. Ceturtdaļas beigas gan daudz sekmīgākas izdevās «Ventspils» komandai, kas veica 11:0 izrāvienu un noslēdza pirmo cīņas nogriezni ar rezultātu 27:18 savā labā.

Otrās ceturtdaļas pašā sākumā «Kataja» basketbolisti uzbrukumā sāka darboties veiksmīgāk, tomēr laukuma saimnieku aktīvais sniegums drīz vien apsīka, jo «Ventspils» prata veikt vēl vienu svarīgu izrāvienu. Šoreiz viesi guva 13 punktus pēc kārtas, piecas minūtes pirms puslaika beigām panākot 40:23 savā labā. Nākamo trīs minūšu laikā gan mājinieki bija pārāki ar rezultātu 11:5, tādējādi samazinot pretinieku pārsvaru, bet vēlāk pietuvojoties jau līdz septiņu punktu atstatumam (38:45). Līdz puslaika beigām «Kataja» atguva vēl divus punktus, uz ko «Ventspils» atbildēja ar Kempbela trim precīziem soda metieniem līdz ar došanos atpūtā - 48:40.

Cīņas otrais puslaiks sākās spēkos ļoti līdzvērtīgā cīņā, kuras gaitā gan ventspilniekiem izdevās saglabāt pāris punktu pārsvaru. Trešās ceturtdaļas vidū viesi atradās vadībā ar 53:50, bet divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām rezultāts jau bija neizšķirts 59:59. Ar diviem precīziem divpunktu metieniem viesiem izdevās pārņemt dueļa vadību, uz ko pēdējā sekundē ar diviem sekmīgiem soda metieniem atbildēja Meiers. Pēdējo ceturtdaļu «Ventspils» tādējādi sagaidīja, esot zaudētājos ar 61:63.

Izšķirošās ceturtdaļas ievadā «Ventspils» komandai izdevās rezultātu izlīdzināt un pārņemt vadību (68:65), tomēr ceturtdaļas vidū viesi atkal bija nokļuvuši zaudētājos - 68:72. Mazāk nekā minūtes laikā «Ventspils» prata rezultātu izlīdzināt, bet pārņemt vadību nespēja. Mazrezultatīvā cīņas turpinājumā pie pārsvara atkal tika «Kataja» basketbolisti, kas pusotru minūti pirms cīņas beigām bija divu punktu izteiksmē - 76:74. Turpinājumā ventspilniekiem nekādi neizdevās tikt pie sekmīga uzbrukuma, bet mājinieki 55 sekundes pirms mača beigām panāca 78:74 savā labā.

Ar Meiera un Sanda Valtera pūlēm «Ventspils» 37 sekundes pirms spēles noslēguma panāca neizšķirtu 78:78, tomēr 13 sekundes vēlāk «Kataja» ar vienu precīzu soda metienu atkal pārņēma vadību. Svarīgā mirklī kļūdu pieļāva «Ventspils» amerikāņu leģionārs Donalds Simss, atdodot bumbu pretiniekiem un uzreiz pārkāpjot noteikumus. Ar vēl vienu precīzu soda metienu «Kataja» panāca 80:78 savā labā, bet sekojošajā uzbrukumā izšķirošajā metienā neprecīzs bija Kempbels, kas ļāva uzvaru svinēt Somijas klubam.

Abas komandas spēlē I apakšgrupā, kurā vēl sacenšas arī Turcijas vienība Karšijakas «Pinar» un «Gaz Metan Medias» no Rumānijas. Nākamos trīs mačus «Ventspils» basketbolisti aizvadīs savā laukumā.

Kā ziņots, savā pēdējā mačā «Ventspils» sestdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros piekāpās citai Latvijas komandai «Barons kvartāls», pārtraucot 19 uzvaru sēriju.

«Ventspils» uz Somiju devās arī Eiropas Izaicinājuma kausa pirmajā posmā, kad divreiz ar 89:74 un 79:59 pieveica Tamperes «Pyrinto» vienību. Vietējā čempionāta kopvērtējumā pašlaik «Pyrinto» un «Kataja» ar 17 uzvarām 22 spēlēs dala 1.-3.vietu.

Pirmajā posmā «Ventspils» komanda uzvarēja visās sešās spēlēs, tiekot pie pirmās vietas C apakšgrupā.

«Top16» turnīrā pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Savukārt ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Iepriekšējās divās sezonās «Ventspils» komanda spējusi sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu, bet šo barjeru tai nav izdevies pārvarēt.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu