Valdība atbalsta Latvijas centienus rīkot PČ hokejā (21)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjers Valdis Dombrovskis otrdien valdībā apstiprinātajā vēstulē Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF) pauda atbalstu Latvijas Hokeja federācijas (LHF) centieniem kopā ar Dāniju 2017.gadā sarīkot pasaules čempionātu (PČ). Dombrovskis solīja, ka atbildīgās institūcijas Latvijā pieejamo resursu ietvaros atbalstīs LHF sekmīgai pasaules čempionāta norisei.

Latvijai jau ir pieredze

Latvija un tās iedzīvotāji jau iepriekš ir pierādījuši savas zināšanas un pieredzi, organizējot augsta līmeņa starptautiskus pasākumus, uzsvēra premjers. Latvijā pasaules čempionāts jau notika 2006.gadā, ko Dombrovskis nosauca par lielisku pieredzi visām iesaistītajām pusēm, tostarp organizatoriem, komandām, darbiniekiem un viesiem.

Uz 2017.gada PČ rīkošanu pretendē arī Vācija un Francija, kas izvirzījušas kopīgu kandidatūru, vēloties spēles aizvadīt Berlīnē, Ķelnē un Parīzē. Čempionāta organizatorus noteiks 2013.gada maijā IIHF kongresā Stokholmā.

LHF prezidents Kirovs Lipmans novembrī Kopenhāgenā parakstīja vienošanos ar Dānijas Hokeja savienību par kopīgu pretendēšanu uz 2017.gada PČ rīkošanu. Latvijai un Dānijai iegūstot tiesības rīkot čempionātu, priekšsacīkšu spēles norisinātos Rīgā un Kopenhāgenā.

Mači par medaļām notiktu Dānijā

Latvijas galvaspilsētā notiktu arī divi ceturtdaļfināli, savukārt pārējās spēles, tostarp pusfināli un cīņas par medaļām, tiktu aizvadītas Dānijas galvaspilsētā. Vienošanās paredz, ka Rīgā notiktu 30 spēļu, bet Kopenhāgenā – 34 spēles jaunā arēnā, kuru plāno uzcelt līdz 2015.gadam. Dānijas galvaspilsētā norisinātos arī IIHF gadskārtējais kongress.

Ja IIHF atbalstīs PČ spēļu organizēšanu Latvijā, Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) būs jāsagatavo un triju mēnešu laikā pēc attiecīga IIHF lēmuma pieņemšanas Ministru kabinetā jāiesniedz priekšlikumus par nepieciešamo turpmāko rīcību turnīra sarīkošanai. IZM arī jānodrošina, ka jautājums par PČ rīkošanu atbilstoši Sporta likumam tiek saskaņots ar Latvijas Nacionālo sporta padomi.

Dānija saskata izdevīgumu

Dānijas Hokeja savienības prezidents Henriks Bahs Nīlsens uzskata, ka sadarbība ar Latviju ir izdevīga finansiālajā ziņā, jo PČ ir liels sporta pasākums, kāds līdz šim Dānijā hokejā nav noticis, tāpēc kopīga darbība samazinātu risku.

Savukārt Lipmans solīja, ka Latvijā dzīvo kaislīga hokeja nācija, kas radīs neaizmirstamus brīžus visiem hokeja faniem. Lipmans iepriekš vairākkārt kritizēja Latvijas valsts struktūras par neieinteresētību PČ rīkošanā.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu