Rīgas «Dinamo» izcīna uzvaru pret «Severstaļ» (89)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» Kontinentālās hokeja līgas (KHL) priekšpēdējā šī gada regulārā čempionāta spēlē ceturtdien ar rezultātu 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) pieveica uzvar Čerepovecas «Severstaļ» vienību.

Spēli ar vairākām labām vārtu gūšanas iespējām sāka Rīgas «Dinamo» hokejisti - sākotnēji Guntis Galviņš veica izgājienu viens pret pretinieku vārtiem, bet vēl pēc brīža Matjē Karla raidījums lidoja pret vārtu pārliktni. Piektajā minūtē komandas nopelnīja abpusēju noraidījumu, un, spēlējot četratā, pirmos bīstamos momentus izveidoja arī «Severstaļ» hokejisti.

Visu pirmo trešdaļu turpinājās līdzīga spēle ar piesardzīgu hokeju un labākas iespējas bija mājiniekiem. Tomēr rezultātu atklāja tieši rīdzinieki, kad trīs minūtes pirms trešdaļas beigām Ankipāns izpildīja negaidītu metienu pa vārtiem, kas pēc rikošeta ielidoja vārtos. Ankipāns, kurš aizvadīja pirmo KHL maču kopš 29.novembra, tika pie pirmā rezultativitātes punkta šosezon.

Tomēr trešdaļu vadībā rīdziniekiem neizdevās noslēgt, un pusotru minūti pirms tās beigām aizturētā soda laikā izlīdzinājumu 1:1 panāca Kazionovs. Šādi arī noslēdzās pirmā divdesmitminūte.

Arī otrajā trešdaļā laukumā turpinājās viļņveidīga spēle, bet kopumā komandas spēlēja aktīvāk. Astotajā minūtē vairākumu rīdziniekiem nopelnīja Roberts Bukarts, un to arī rīdzinieki izmantoja, kad pēc pacietīgas izspēles pēc Aleksandra Ņiživija piespēles no aizvārtes precīzi meta Sotnieks, panākot 2:1.

Savā pirmajā mazākumā mačā Rīgas «Dinamo» aizsargājās sekmīgi, bet arī pēc tā trešdaļas beigās neliels pārsvars piederēja mājiniekiem, tomēr neko ļoti bīstamu viņi nespēja izveidot un Latvijas komanda saglabāja vadību.

Trešās trešdaļas sākumā rīdzinieki atkal palika mazākumā, tomēr tā laikā darbojās ļoti pārliecinoši, un pretinieki pat nenostājās Latvijas kluba zonā. Kaut turpinājumā aktīvāk spēlēja mājinieku hokejisti, tieši Rīgas «Dinamo» spēlētāji šoreiz bija veiksmīgāki un arī pielika punktu mačam - piecas minūtes pirms pamatlaika beigām ļoti skaistā pretuzbrukumā pēc tam, kad Ņiživijs apslidoja vārtus, precīzs bija Džeriņš, panākot 3:1.

Tomēr pusotru minūti vēlāk «Severstaļ» vienībai vēl izdevās samazināt pārsvaru līdz 2:3, kad savus otros vārtus mačā guva Kazionovs. Atlikušajās trīs pamatlaika minūtēs «Severstaļ» nomainīja vārtsargu Vasīliju Košečkinu pret sesto laukuma spēlētāju, bet to izmantoja rīdzinieki, un Žirū ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Šajā mačā Rīgas «Dinamo» sastāvā laukumā devās arī Raitis Ivanāns un Ģirts Ankipāns, bet malā palika Vitālijs Pavlovs un Gunārs Skvorcovs, kā arī apslimušais Elvijs Biezais. Pēc vienas spēles izlaišanas diskvalifikācijas dēļ laukumā atgriezās Mārtiņš Karsums, kuram pirmajā maiņā kopā ar Džeimiju Džonsonu pievienojās Roberts Bukarts.

Rīgas «Dinamo» - Čerepovecas «Severstaļ» 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Ģirts Ankipāns (Ivanāns) (16:46), 1:1 Deniss Kazionovs (Andersens, Stoļarovs) (18:26), 2:1 Kristaps Sotnieks (Ņiživijs, Meija) (27:39 vair.), 3:1 Andris Džeriņš (Ņiživijs) (55:41), 3:2 Deniss Kazionovs (Kiseļevičs, Šipačovs) (57:05), 4:2 Aleksandrs Žirū (59:23).

Metieni: 20 - 36

Soda minūtes: 6 - 4

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs

Vārtsargi: Mīkaels Telkvists, (Kristers Gudļevskis).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Matjē Karls, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs, Arvīds Reķis un Krišjānis Rēdlihs.

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šekura, Aleksandrs Žirū, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Māris Bičevskis, Roberts Bukarts, Gints Meija, Ģirts Ankipāns un Raitis Ivanāns.

Iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē 7.oktobrī «Dinamo» savā laukumā piekāpās viesiem no Čerepovecas ar rezultātu 0:1.

Decembrī aizvadītajās septiņās spēlēs Rīgas klubs izcīnījis vien divus panākumus, kamēr «Severstaļ» komanda tikusi pie trim uzvarām piecās aizvadītajās cīņās.

Šajā izbraukumā Rīgas komanda pēc cīņas Čerepovecā vēl aizvadīs šā gada pēdējo spēli Čehovā pret vietējo «Vitjaz».

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas «Dinamo» ar 36 punktiem 37 spēlēs joprojām atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no «play-off» zonas atpaliekot par 15 punktiem.

Komentāri (89)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu