Mesi gadu noslēdz ar 91 gūtiem vārtiem (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šogad fantastisku sniegumu demonstrējošais Spānijas futbola kluba «Barcelona» uzbrucējs Lionels Mesi aizejošo gadu noslēdzis ar 91 gūtiem vārtiem, kamēr kārtējo neveiksmi vietējā čempionātā sestdien piedzīvoja valsts čempioni Madrides «Real».

Gada pēdējās spēļu kārtas mačā Spānijas čempionāta ietvaros «Barcelona» sestdien ar 3:1 (1:0) viesos uzvarēja Valjadolidas «Real» komandu.

Argentīnietis Mesi mača 59.minūtē panāca 2:0 viesu labā, bet pārējos divus vārtus «Barcelona» labā guva Ksavi Ernandess un Kristiāns Teljo.

Kā ziņots, jaunu visu laiku labāko rezultātu, pārspējot vācieša Gerda Millera 40 gadus veco rekordu, Mesi sasniedza, kad 9.decembrī guva savus 86.vārtus šogad.

Mesi šogad 79 vārtus guva «Barcelona» labā, bet Argentīnas izlasē izcēlās ar 12 precīziem sitieniem. Spānijas čempionātā viņa kontā ir 59 vārti, 13 reizes viņš pretinieku vārtsargus pārspējis UEFA Čempionu līgā, piecas reizes Spānijas Karaļa kausa izcīņā un divas reizes - Spānijas Superkausā.

Argentīnietis iepriekšējos trīs gadus atzīts par pasaules labāko futbolistu, un janvārī viņš šo balvu varētu saņemt īpašumā jau ceturto reizi.

Kā zināms, «Barcelona» komandai pašlaik nevar palīdzēt tās galvenais treneris Tito Vilanova. Trenerim nedēļas vidū no jauna parādījušies vēža simptomi, un ceturtdien viņš tika pakļauts operācijai, pēc kuras sestdien palaists mājās.

Paredzētais ārstēšanās kurss varētu ilgt aptuveni sešas nedēļas.

Tikmēr «Real» komanda negaidīti ar 2:3 (0:0) sestdien izbraukumā atzina «Malaga» vienības pārākumu, bez uzvaras vietējā čempionātā paliekot otrajā spēlē pēc kārtas.

Par milzu pārsteigumu pirms spēles parūpējās Madrides kluba galvenais treneris Žozē Mourinju, kurš ārpus sākumsastāva atstāja vienības vārtsargu un kapteini Ikeru Kasiljasu. Spānijas izlases vārtsargs šādi ārpus komandas starta sastāva tika atstāts pirmo reizi desmit gadu laikā.

Šajā spēlē otrā puslaika sākumā mājiniekus vadībā izvirzīja pussargs Isko, bet 66.minūtē «Malaga» aizsargs Serhio Sančess raidīja bumbu savas komandas vārtos. Mazliet vēlāk gan paragvajietis Roke Santa Kruss ar diviem precīziem raidījumiem trīs minūšu laikā izvirzīja laukuma saimniekus vadībā ar 3:1, uz ko viesi atbildēja ar francūža Karima Benzemā gūtajiem vārtiem 82.minūtē.

«Malaga» spēja uzvarēt «Real» komandu pirmo reizi 29 gadu laikā.

«Es nepavisam neuztraucos par savu darbu un netaisos atkāpties,» pēc spēles izteicās Mourinju, kurš Kasiljasa atstāšanu ārpus sākumsastāva skaidroja ar komandas slikto sniegumu aizsardzībā.

Kopvērtējumā pēc 17 spēļu kārtām «Barcelona» ar 49 punktiem ieņem pirmo vietu, joprojām cīnoties bez zaudējumiem. Otrie ar 40 punktiem ir Madrides «Atletico» futbolisti, kuri piektdien ar 1:0 (0:0) savā laukumā uzvarēja Vigo «Celta», bet «Real» ar 33 punktiem ieņem trešo vietu, par diviem punktiem apsteidzot «Malaga» futbolistus.

Spānijas čempionāta izspēle atsāksies nākamā gada 4.janvārī.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu