Universiādes pirmajā posmā labākās - LSPA, RTU un RSU (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgas Olimpiskajā centrā notika Latvijas XXIII Universiādes florbolā pirmais posms. Komandas no 10 Latvijas augstskolām cīnījās par iekļūšanu izslēgšanas spēļu posmā. Priekšsacīkstēs komandas bija sadalītas trīs apakšgrupās, kur izspēlēja vienu apli katra ar katru.

A grupa uz papīra izskatījās visspēcīgākā. Tajā spēlēja Latvijas Universitāte (LU), Banku Augstskola (BA), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Rīgas Ekonomikas augstskola (REA). Pie pirmās vietas grupā tika labi nokomplektētā RSU, kas izcīnīja uzvaras visās trīs spēlēs.

Divas uzvaras trijās spēlēs izcīnīja pagājušā gada čempioni LU. Interesantākā grupas spēle notika starp Banku augstskolas un REA komandām.

BA komandā spēlēja tādi lielmeistari kā Mikus Valpēters un Kristaps Jēkabsons, taču arī REA sastāvā bija daži ar zināmā mērā lielu pieredzi Latvijas florbolā – Toms Delviņš, Emīls Liepiņš.

Baņķieri lielāko daļu spēles atradās vadībā un šķita, ka izcīnīs likumsakarīgu uzvaru. Taču REA spēlēja ar lielu azartu un cīnījās līdz spēles pēdējām sekundēm. Tas deva rezultātu – kad līdz otrā puslaika beigām bija palikušas 20 sekundes REA izdarīja metienu no lielas distances un rezultāts kļuva neizšķirts. Šķita jau, ka uzvarētājs tiks noskaidrots soda metienos, taču atlikušajās 20 sekundēs REA prata izdarīt vēl vienu metienu – taurenīti, kas atstāja BA ārpus play-off.

A grupa

Banku Augstskola

-

Rīgas Stradiņa universitāte

7:9

Rīgas Ekonomikas augstskola

-

Latvijas Universitāte

4:6

Rīgas Ekonomikas augstskola

-

Rīgas Stradiņa universitāte

4:8

Latvijas Universitāte

-

Banku Augstskola

4:2

Rīgas Ekonomikas augstskola

-

Banku Augstskola

6:7

Rīgas Stradiņa universitāte

-

Latvijas Universitāte

9:5

B grupā sākotnēji bija iekļautas Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), Ventspils Augstskola (VeA) un Latvijas Universitāte 2 (LU-2), taču LLU uz sacensībām ieradās vien četru spēlētāju sastāvā, līdz ar to visās savās spēlēs saņēma apaļas nullītes. Spēcīgajai RTU komandai spēles ar LU-2 un VeA bija formalitāte un viņi pārliecinoši uzvarēja savā apakšgrupā. Otro vietu sīvā cīņā sadalīja LU-2 un VeA. Jau pašā spēles sākumā LU-2 izvirzījās vadībā, taču 5.minūtē VeA prata rezultātu izlīdzināt un arī pārņemt vadību. Otrā perioda vidū komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet VeA vadību nosargāja – 3:2.

B grupa

Rīgas Tehniskā universitāte

-

Latvijas Universitāte 2

8:1

Ventspils Augstskola

-

Rīgas Tehniskā universitāte

0:11

Latvijas Universitāte 2

-

Ventspils Augstskola

2:3

Arī C grupā četru komandu vietā uz sacensībām ieradās tikai trīs – nesvarīgs šis turnīrs izrādījās iepriekš pieteikumu iesūtījušai Vidzemes Augstskolai. Līdz ar to šajā grupā palika viens izteikts favorīts – LSPA, kas savu statusu apliecināja, pārliecinoši uzvarot gan Rēzeknes Augstskolu (RA), gan Latvijas Lauksaimniecības universitāti 2 (LLU-2). Cīņā par otro vietu grupā rēzeknieši ar 6-0 sausā atstāja LLU-2.

C grupa

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija

-

Latvijas Lauksaimniecības universitāte 2

21:1

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija

-

Rēzeknes Augstskola

8:2

Rēzeknes Augstskola

-

Latvijas Lauksaimniecības universitāte 2

6:0

Izslēgšanas turnīrā iekļuva 8 labākās komandas. Finālposms notiks 20.janvārī Rīgas Olimpiskajā centrā.

Vieta

Komanda

Punkti

+/-

1.

LSPA

9

34-3

2.

RTU

9

24-1

3.

RSU

9

26-16

4.

RA

6

13-8

5.

LU

6

15-15

6.

VeA

6

8-13

7.

LU-2

3

8-11

8.

REA

3

15-20

Foto - Renārs Buivids

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu