Smukuļa pārstāvētajai «Katjuša» komandai nepiešķir licenci 2013.gadam (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu riteņbraucēja Gata Smukuļa pārstāvētajai profesionālajai komandai «Katjuša» pirmdien noraidīts pieprasījums pēc «WorldTour» kategorijas licences 2013.gadam.

«Katjuša», ko pārstāv arī šī gada «WorldTour» čempions Hoakims Rodrigess no Spānijas, cerēja būt viena no 15 komandām, kas saņem licenci pēc sportiskajiem rezultātiem.

Tomēr, Starptautiskajai Riteņbraukšanas federācijai (UCI) paziņojot 18 komandu sarakstu 2013.gadam, noskaidrojies, ka «Katjuša» liegta iespēja nākamajā sezonā startēt starp spēcīgākajām vienībām.

Iemesli, kāpēc «Katjuša» nav piešķirta licence, netiek nosaukti, bet, pēc neoficiālas informācijas, tas ir saistīts ar dopinga skandāliem - Deniss Gaļimzjanovs šogad kļuva par trešo aizliegto vielu lietošanā pieķerto vienības sportistu kopš 2009.gada, bet par vienības vadītāju kļuvis Vjačeslavs Jekimovs, kura vārds figurē Lensa Ārmstronga dopinga skandālā. Tāpat vairāki komandas riteņbraucēji ir apsūdzēti naudas atmazgāšanas lietā Itālijā.

««Katjuša» aicinājums tikt reģistrētiem pirmajā divīzijā ir noraidīts,» vēsta vienīgais UCI situācijas skaidrojums. Pašlaik «Katjuša» komandai nav nekādas licences, un tai jācer, ka tiks piešķirta vismaz UCI profesionālās kontinentālās komandas licence, bet pēc tam Krievijas vienība spēcīgā dalībnieku sastāva dēļ varētu saņemt speciālos ielūgumus uz slavenākajiem velobraucieniem.

Ja līdz šim tika prognozēts, ka par pēdējo licenci cīnīsies pašreizējā kontinentālā komanda «Argos-Shimano» un «WorldTour» vienība «Saxo-Tinkoff», tad pēc «Katjuša» atteikuma «WorldTour» licenci saņēmušas abas šīs vienības.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu