Latvijas florbola izlase PČ noslēdz sestajā vietā (24)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Latvijas vīriešu florbola izlase Šveicē notiekošā pasaules čempionāta spēlē par piekto vietu sestdien ar rezultātu 5:7 (1:4, 1:1, 3:2) zaudēja Norvēģijas valstsvienībai. Tādējādi turnīrā Latvijas izlase, kas iepriekšējos trīs pasaules čempionātus noslēgusi piektajā pozīcijā, ieņēma sesto vietu.

Iepriekš turnīra piecas spēcīgākās komandas automātiski garantēja vietu nākamajā pasaules čempionātā, tomēr 2014.gada turnīra kontekstā izlemts, ka tas tiks aizvadīts pēc jaunas izspēles sistēmas. Automātiski tam kvalificēsies tikai turnīra rīkotāji.

Šajā mačā Latvijas izlases vārtos pēc vienas spēles izlaišanas bija atgriezies Indriķis Siliņš, tomēr pirmās trešdaļas pirmajā pusē viņš mazāk nekā minūtes laikā zaudēja divus vārtus, Latvijas izlasei nonākot zaudētājos ar 0:2. Mazāk nekā minūti pēc otro vārtu zaudējuma Artis Raitums guva Latvijas izlases pirmos vārtus, tomēr trešdaļas 13.minūtē norvēģi atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Pirmās trešdaļas beigās noraidījumu izpelnījās Gints Klēģers, bet Norvēģijas vienība panāca 4:1.

Otrās trešdaļas ceturtajā minūtē Latvijas izlasei vienus vārtus atguva Atis Blinds, tomēr cīņas turpinājumā latvieši nespēja mainīt spēles gaitu, trešdaļas priekšpēdējā minūtē vēlreiz nonākot zaudētājos ar trīs vārtu starpību. Šajā trešdaļā Latvijas izlases vārtos stājās Guntis Bundzenieks.

Atspēlēties Latvijas izlase nespēja arī noslēdzošajā trešdaļā. Tā vietā ceturtajā un 14.minūtē norvēģi pamanījās panākt jau 7:2 savā labā. Mača beigu ofensīvā, spēlējot bez vārtsarga, Latvijas izlase četru ar pusi minūšu laikā guva trīs vārtus, kad precīzi bija Jānis Jansons, Ainārs Juškēvičs un Raitums, kuram tie bija otrie vārti mačā.

Pateicoties uzvarai apakšgrupas pēdējā mačā pār spēcīgo Čehiju ar 5:4, Latvijas izlase ceturtdaļfinālā izvairījās no tikšanās ar pašreizējo pasaules čempionvienību Somiju un ieguva reālas izredzes uz vēstures pārrakstīšanu un iekļūšanu pusfinālā. Tomēr ceturtdien notikušajā ceturtdaļfinālā latvieši ar 2:4 piekāpās Vācijai un ļāva šai valstij garantēt lielāko panākumu vēsturē.

Pirms tam Latvija bija grupu spēlēs ar 8:3 uzvarējusi ASV un ar 11:1 pārspējusi Japānu, savukārt piektdien pusfināla spēlē par 5.-8.vietu ar 6:2 uzvarēja Slovākiju.

Tikmēr Norvēģija sākotnēji grupā ar 8:3 uzvarēja Ungāriju, ar 16:2 sagrāva Poliju un ar 1:7 zaudēja Zviedrijai. Vēlāk ceturtdaļfinālā norvēģi ar 5:11 piekāpās Šveicei, bet pusfināla cīņā par 5.-8.vietu ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Čehiju.

Latvijas izlase iepriekšējos trīs pasaules čempionātus noslēgusi piektajā pozīcijā, bet Norvēģija divos iepriekšējos turnīros ierindojās sestajā pozīcijā.

Devītais pasaules čempionāts florbolā vīriešu izlasēm līdz svētdienai notiks Šveices pilsētās Bernē un Cīrihē. Latvijas izlase visus mačus aizvadīja Cīrihē.

Vienīgajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase ar 3:1 pārspēja Šveices klubu Cīrihes «Grasshoppers».

Latvijas vīriešu florbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

vārtsargi - Guntis Bundzenieks (Cēsu «Lekrings»), Indriķis Siliņš («Ulbroka»/FS «Masters»);

aizsargi - Aigars Belasovs («Loviisa Tor», Somija), Ingus Laiviņš, Jānis Rajeckis, Andris Malkavs (visi - «Lekrings»), Oskars Fīrmanis (RTU/«Inspecta»), Morics Krūmiņš (Helsinku SSV, Somija), Gints Siliņš (Liepājas «Kurši»), Mārtiņš Druvkalns («Ķekava»);

uzbrucēji - Jānis Jansons, Atis Blinds (abi - RTU/«Inspecta»), Ainārs Juškēvičs («Ulbroka»/FS «Masters»), Artis Raitums («Talsi»/«Triobet»), Mihails Kostusevs, Toms Akmeņlauks (abi - «Lielvārde»), Mārtiņš Rajeckis, Andris Rajeckis (abi - «Lekrings»), Jānis Peičs, Gints Klēģers (abi - «Ķekava»).

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu