Latvijas ātrākais sprinteris ir gatavs debitēt bobslejā (31)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākais sprinteris Ronalds Arājs, kurš šā gada Eiropas čempionātā pārrāva Ahileja cīpslu, ir gatavs palīdzēt mūsu bobsleja komandai Soču olimpiskajās spēlēs.

«Sacensībās atgriezīšos jūnijā, jo nav nozīmes ātrāk mačos iziet skrejceliņā tikai tāpēc, lai noskrietu distanci. Ap to laiku visam vajadzētu jau būt kārtībā, lai varētu skriet par simts procentiem,» laikrakstā «Diena» citēts Arājs.

24 gadus vecais Arājs šobrīd ASV gatavojās un trenējas jaunajai vieglatlētikas sezonai.

«Šobrīd uz laiku neesmu skrējis. Domāju, ka 15 sekundēs varētu. Mans Amerikas treneris ir ļoti piesardzīgs. Viņš uzskata, ka viss ir jādara pakāpeniski un ka nedrīkst pārslogot kāju. Pēc plāna man janvārī sāksies nopietnāki skriešanas treniņi. Tad būs jāskrien 100 un 200 metri ar atkārtojumiem,» teica Latvijas ātrākais cilvēks.

«Mans mērķis nākamsezon ir sasniegt Latvijas rekordu un 10,00 līdz 10,10 sekunžu robežās,» atklāja Latviešu sprinteris.

«10,30 sekundes mani neapmierinās. Tad nav vērts turpināt. Ja reiz pagājušajā sezonā Helsinkos jau ar sāpošu kāju varēju skriet 10,28 sekundēs, tad domāju, ka latiņa ir jāceļ uz augšu. Liela nozīme gan būs tam, kā kāja jutīsies pie maksimālām slodzēm.»

«Principā ir jau izlemts, ka pēc pasaules čempionāta Maskavā es pārslēdzos uz bobsleju un gatavojos Soču olimpiskajām spēlēm. Londonas Olimpiāde traumas dēļ man gāja secen,» atzina Arājs.

Arājs ir vienīgais Latvijas sportists, kuram līdz šim izdevies iekļūt 100 metru sprinta Eiropas čempionāta finālā. Trauma viņa liedza dalību 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kuras norisinājās šā gada augustā.

Šīgada Eiropas čempionātā 100 metru distances kopējā ieskaitē Arājs par spīti kritienam tika klasificēts sestajā vietā.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu