Rīgas «Dinamo» pārliecinoši zaudē Kazaņas «Ak Bars» (160)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kārtējo neveiksmi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta trešdienas spēlē piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas izbraukumā ar rezultātu 2:6 piekāpās latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas «Ak Bars» vienībai. Vārtus Latvijas kluba labā guva Jēkabs Rēdlihs un Kristaps Sotnieks.

(Papildināts viss teksts.)

Sezonas otrās puses pirmajā mačā jau 28.sekundē pretiniekiem radās pirmā vārtu gūšanas iespēja, tomēr nākamajā uzbrukumā rīdziniekiem izdevās atklāt rezultātu, kad ripa ielidoja vārtos pēc spēcīga Jēkaba Rēdliha metiena. Viņš tika pie sava pirmā rezultativitātes punkta šosezon, vārtus gūstot mača 47.sekundē.

Rīdzinieki turpināja pārliecinoši un trešajā minūtē ieguva iespēju cīnīties vairākumā, kad noteikumi tika pārkāpti pret Miku Indraši. Šajās divās minūtēs rīdzinieki neko bīstamu paveikt nespēja, un pēc tam iniciatīvu lēnām pārņēma mājinieki, kas daudz vairāk kontrolēja ripu un uzbruka.

Devītajā minūtē Rīgas «Dinamo» tika pie divu minūšu noraidījuma par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Pirmajā no šīm minūtēm mājinieki jau uzbruka daudz bīstamāk, aktīvi metot par rīdzinieku vārtsarga Mīkaela Telkvista cietoksni, bet otrajā rīdzinieki sekmīgi kontrolēja ripu, turklāt pēc sodu izcietušā Ģirta Ankipāna atgriešanās uz ledus viņam ar Kasparu Daugaviņu izdevās izveidot ļoti bīstamu momentu.

Šoreiz pēc skaitlisko sastāvu izlīdzināšanās rīdzinieki turpināja kontrolēt cīņas gaitu un ātri vien ieguva iespēju atkal cīnīties vairākumā, kad pārkāpums tika veikts pret Oskaru Cibuļski. Šis vairākums gan rīdziniekiem izvērtās neveiksmīgs un pretuzbrukumā precīzs bija Ņikuļins, panākot izlīdzinājumu 1:1. Šie bija Rīgas «Dinamo» pirmie ielaistie vārti vairākumā šosezon.

Pavisam neilgu brīdi pēc skaitlisko sastāvu izlīdzināšanās, 15.minūtē «Ak Bars» tika pie vēl viena noraidījuma. Šajās divās minūtēs rīdzinieki jau vairāk kontrolēja ripu, bet joprojām nebija pietiekami pārliecinoši. Šāds pats scenārijs atkārtojās vēlreiz un atkal neilgu brīdi pēc piektā spēlētāja nākšanas laukumā mājinieki vēlreiz noraidījās, mazākumā paliekot jau ceturto reizi trešdaļā.

Tomēr arī šo vairākuma iespēju Rīgas «Dinamo» komandai neizdevās izmantot, bet tā beigās veiksmīgāki bija viesi - sākotnēji pēc rīdzinieku kļūdas pretinieki aizraidīja ripu garām vārtiem, bet brīdi vēlāk Kapanens tomēr bija precīzs, un Latvijas klubs nokļuva zaudētājos ar 1:2.

Otrā trešdaļa iesākās mierīgā cīņā. Rīdzinieku komandā pirmais moments radās Ankipānam, bet viņa metiens lidoja garām vārtiem. Ātri vien «Dinamo» palika mazākumā, bet šoreiz viņiem izdevās atspēlēt pirmajā trešdaļā pieļauto kļūdu un pašiem gūt vārtus - vārtu priekšā ar ripu bija Gints Meija, tālāk tā nonāca pie Sotnieka, kurš panāca 2:2. Arī viņam šis bija pirmais vārtu guvums šosezon.

Tomēr šajā pašā mazākumā «Ak Bars» atguva vadību, kad pēc Alekseja Jemeļina spēcīga metiena pa vārtiem ripas lidojuma virzienu mainīja Obuhovs. Brīdi vēlāk «Ak Bars» bija vēl viena laba iespēja gūt vārtus, bet vēl pēc nepilnas minūtes rīdzinieki vēlreiz palika mazākumā - neskatoties uz Kazaņas kluba aktīvajiem uzbrukumiem, šoreiz rezultāts nemainījās.

Spēle nomierinājās, tomēr atkal veiksmīgāki bija Kazaņas kluba spēlētāji un trešdaļas 11.minūtē jau trešo reizi mačā guva vārtus ar tālmetienu - Imonens panāca 4:2. Savukārt vēl pusotru minūti vēlāk Rīgas «Dinamo» nokļuva zaudētājos ar 2:5, kad pēc Rodrigo Laviņa neprecīzas piespēles pretuzbrukumā izskrēja Aleksejs Morozovs un Zaripovs, rezultātu palielinot otrajam no viņiem.

Tas lika Artim Ābolam pieprasīt pusminūtes pārtraukumu. Rīgas «Dinamo» gan centās nepadoties un spēli atsāka ar ļoti aktīviem uzbrukumiem. Tas gan noveda pie tā, ka pretuzbrukumā gandrīz vēl vairāk Kazaņas kluba pārsvaru palielināja Morozovs. Trešdaļas beigās nekas strauji nemainījās, un Latvijas klubs to noslēdza ar trīs vārtu deficītu.

Trešā trešdaļa sākās līdzīgā cīņā, bet pēc četrām ar pusi spēlētām minūtēm rīdzinieki ieguva iespēju cīnīties vairākumā. Latvijas komanda kontrolēja cīņas gaitu, tomēr tai tā arī neizdevās mainīt mierīgo ritējumu. Trešdaļas 12.minūtē rīdzinieki sesto reizi mačā ieguva vairākumu, tomēr atkal tas palika nerealizēts.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām pie pēdējā salmiņa jau ķērās Raitis Ivanāns - Stepans Zaharčuks veica asu spēka paņēmienu pret Arvīdu Reķi, bet Latvijas komandas «policists» vēlējās viņu izaicināt uz kautiņu. Pretinieks neatbildēja, un divas soda minūtes plus desmit minūšu disciplināro noraidījumu saņēma vien latvietis.

Šajā vairākumā «Ak Bars» guva sestos vārtus, un cīņa arī noslēdzās ar 2:6, Kazaņas klubam mačos pret Rīgas vienību svinot septīto uzvaru pēc kārtas.

Rīgas «Dinamo» - Kazaņas «Ak Bars» 2:6 (1:2, 1:3, 0:1).

Vārtu guvēji: 1:0 Jēkabs Rēdlihs (00:47), 1:1 Iļja Ņikuļins (Obuhovs) (maz. 12:19), 2:1 Niko Kapanens (Morozovs, Zaripovs) (19:04), 2:2 Kristaps Sotnieks (Meija) (23:49, maz.), 3:2 Dmitrijs Obuhovs (Jemeļins, Imonens) (24:36, vair.), 4:2 Jarko Imonens (Obuhovs, 30:21), 5:2 Danis Zaripovs (Morozovs, 31:50), 6:2 Jevgēņijs Medvedevs (Jemeļins, Imonens) (36:08, vair.).

Metieni: 30 - 36

Soda minūtes: 18 - 12

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs

Vārtsargi: Mikaēls Telkvists (Kristers Gudļevskis).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs un Jēkabs Rēdlihs.

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Žirū, Pols Šehura, Aleksandrs Ņiživijs, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Aleksandrs Ņiživijs, Māris Bičevskis, Gints Meija, Elvijs Biezais un Ģirts Ankipāns.

Šī būs abu komanda otrā tikšanās nedēļas laikā. Pagājušajā trešdienā Kazaņas komanda viesojās Rīgā un izcīnīja uzvaru ar 3:0. Šī spēle abām komandām bija pirmā pēc novembra izlašu pauzes un tajā pie Rīgas komandas stūres debitēja līdzšinējais galvenā trenera palīgs Artis Ābols.

Minētajā spēlē uz ledus atgriezās arī Dārziņš, kurš septembrī guva rokas traumu un oficiālās spēlēs pēc tam uz ledus nebija izgājis.

Iepriekšējo spēli rīdzinieki aizvadīja savā laukumā pret citu Tatarstānas vienību Ņižņekamskas «Ņeftehimik», emocionālā un rezultatīvā mačā izcīnot uzvaru ar 6:4.

Šajā izbraukumā «Dinamo» aizvadīs vēl divas spēles - piektdien pret Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komandu, bet divas dienas vēlāk dosies uz Ufu, kur nūjas krustos ar vietējo «Salavat Julajev» vienību.

Komentāri (160)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu