BK «Ventspils» trešā uzvara Eiropas Izaicinājuma kausā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas basketbola komanda «Ventspils» otrdien tika pie panākuma arī trešajā Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu sacensību spēlē. Latvijas vicečempioni ar rezultātu 82:80 (17:22, 18:19, 27:22, 20:17) izbraukumā pieveica Zviedrijas komandu Sēdertaljes «Kings», ko pārstāv arī latvietis Agnis Čavars.

Rezultatīvākais ventspilniekiem ar 19 gūtajiem punktiem bija Folerins Kempbels, bet pa 16 punktiem guva Sandis Valters un Donalds Simss.

Tikmēr «Kings» komandā rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija bosnietis Dino Pita.

Savukārt Čavars aizvadītajā mačā 13 spēlēto minūšu laikā guva četrus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Pēc Sanda Valtera tālmetiena cīņas sākumā ventspilnieki spēja izvirzīties vadībā ar 5:2, tomēr turpinājumā lielu izrāvienu veica «Kings» vienība un astotajā minūtē panāca jau 22:11 savā labā. Pirmās ceturtdaļas izskaņā «Ventspils» gan guva sešus punktus pēc kārtas un pietuvojās pretiniekiem līdz 17:22.

Otrajā ceturtdaļā komandas ilgstoši šķīra aptuveni pieci punkti, bet septītajā minūtē pēc Sanda Valtera tālmetiena Latvijas komanda pietuvojās līdz 28:31. Pretinieki uz to atbildēja ar diviem tālmetieniem, bet pēc tam vienu «trīni» atkal pretī lika Valters. Pēdējā minūtē «Kings» basketbolisti atkal panāca pat desmit punktu pārsvaru (41:31), tomēr puslaika pēdējos uzbrukumus atkal sekmīgāk aizvadīja ventspilnieki, samazinot pretinieku pārsvaru līdz 35:41.

Otrā puslaika sākumā pēc Folerina Kempbela tālmetiena «Ventspils» jau spēja atgūt vadību ar 44:43. Visas trešās ceturtdaļas turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā, bet tās noslēgumā Latvijas komanda zaudēja ar 62:63.

Ceturtajā spēles desmitminūtē «Ventspils» komanda pieļāva arvien mazāk kļūdu un sestajā minūtē tā panāca jau 73:66 savā labā. Kaut likās, ka «Ventspils» basketbolisti tiks pie drošas uzvaras, viņiem atkal neizdevās nospēlēt bez intrigas radīšanas. 47 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultātu pretinieki samazināja līdz 78:81, bet pēdējā uzbrukumā devās pie 80:82. Tajā «Kings» komanda centās izpildīt divpunktu metienu, tomēr «Ventspils» komanda divreiz sekmīgi bloķēja pretiniekus, izcīnot smagu panākumu.

Vēl vienā C apakšgrupas trešās kārtas spēlē trešdien Edgara Jeromanova pārstāvētā Norčēpingas «Dolphins» vienība no Zviedrijas uzņems Somijas komandu Tamperes «Pyrinto».

Pēc šī mača «Ventspils» komanda ar trim panākumiem trijās spēlēs nostiprinājās C apakšgrupas līderpozīcijā. Abiem Zviedrijas klubiem ir pa vienam panākumam, bet pēdējā šajā grupā ir «Pyrinto» vienība, kas cietusi zaudējumus abās līdzšinējās spēlēs.

Nākamā turnīra spēle «Ventspils» komandai paredzēta 27.novembrī izbraukumā pret cita latvieša Edgara Jeromanova pārstāvēto Norčēpingas «Dolphins» vienību, pār kuru pirms divām nedēļām savā laukumā tika izcīnīta smaga uzvara ar rezultātu 72:68.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu