«Rīgas» hokejisti MHL spēlē uzvar MVD komandu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Rīga komandas facebook.com profils

Latvijas komanda «Rīga» kārtējā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā pirmdien ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Balašihas MVD vienību, ko pārstāv Latvijas uzbrucējs Artjoms Dašutins.

Spēlēs pirmās desmit minūtes abas komandas aizvadīja enerģiski, kopā nopelnot sešas soda minūtes. Divas minūtes uz sodīto soliņa pavadīja «Rīgas» hokejists Edgars Augstkalns, bet pēc tam divas reizes pēc kārtas soda saņēma pretinieku vienības hokejisti. Spēles 12.minūtē lieliska iespēja izvirzīt mājiniekus vadībā bija Dāvim Straupem, taču viņš nespēja realizēt soda metienu.

Trešdaļas vidū, ar minūtes intervālu, precīzi bija Rustams Begovs un Ņikita Jeļisejevs, panākot 2:0. Otrās trešdaļas 17.minūtē viesu spēlētājs Kirils Piļipenko samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Pēdējā spēles nogriežņa sākumā mājiniekiem bija divas iespējas spēlēt vairākumā, taču neviena no tām netika izmantota. minūtes līdz spēles pamatlaika beigām viesi vēlreiz nopelnīja noraidījumu, taču arī to neizdevās izmantot.

Pamatlaika pēdējā minūtē Jeļisejevs guva savus otros vārtus spēlē, ripu raidot tukšā pretinieku vārtu tīklā un nodrošinot «Rīgas» komandai uzvaru.

MHL Rietumu konferences kopvērtējumā «Rīga» ar 43 punktiem 31 spēlēs pakāpās uz 12.vietu, bet MVD ar 44 punktiem atrodas 11.pozīcijā. Vietu labāko astotniekā, kas sezonas izskaņā ļautu piedalīties izslēgšanas mačos, pašlaik dod 46 punkti.

Abas komandas atkārtoti sacentīsies arī otrdien.

«Rīgas» hokejisti pēdējās sešās spēlēs bija cietuši piecas neveiksmes, bet MVD komanda pēdējās četrās cīņās trīsreiz zaudējusi.

Dašutins MVD vienībā spēlē jau trešo sezonu pēc kārtas un šosezon kļuvis par vienu no tās līderiem. Ar astoņiem gūtajiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm 25 spēlēs viņš pašlaik ir vienības trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Pēc šiem abiem mačiem MVD un «Rīgas» komandas svētdien un pirmdien tiksies vēl divas reizes, bet tie mači jau risināsies Balašihā.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacentīsies tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu