Uzsprāgst dragreisa auto (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Visai iespaidīgu incidentu pagājušo ceturtdien piedzīvojis amerikāņu dragreisa braucējs Džeks Bekmans.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā, gatavojoties nedēļas nogalē paredzētajām sacensībām dragreisa trasē Pomonā, Kalifornijā, Bekmans ar savu Dodge Charger (no šā auto gan palicis tikai vārds) bija ticis apmēram līdz distances vidum, kur auto jau traucas ar apmēram 400 kilometriem stundā, kad lielo slodzi neizturēja automobiļa dzinējs un vienkārši eksplodēja.

Sprādziens bija tik spēcīgs, ka no stiprinājumiem tika atrauta un gabalos sašķaidīta sacīkšu bolīda kompozītmateriālu virsbūve, bet braucējs negadījumā necieta un pats saviem spēkiem varēja izkāpt no auto un pārkāpt trases nožogojumam. Vēl vairāk - kā minēts parakstā zem Youtube ievietotā video, Bekmana komandas mehāniķi, strādājot visu nakti, esot auto izjaukuši un salikuši no jauna, un sportists jau nākamajā dienā uzstādījis kvalifikācijas braucienu rekordu, distanci veicot 4,025 sekundēs un finišā traucoties ar 319,75 jūdzēm jeb 515 km/h.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu