Viginss saņēmis «Velo d'Or» balvu kā 2012.gada labākais riteņbraucējs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par 2012.gada labāko pasaules riteņbraucēju atzīts šī gada prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» uzvarētājs Bredlijs Viginss, saņemot prestižo «Velo d'Or» balvu.

"Sky Procycling" komandu pārstāvošais brits šosezon aizvadīja lielisku gadu un arī uzvarēja Londonas olimpisko spēļu individuālajā braucienā.

Tāpat Viginss šogad uzvarēja Parīzes-Nicas velobraucienā, Romandijas daudzdienu velobrauciena kopvērtējumā, kā arī prestižajā "Criterium du Dauphine" velobraucienā.

Aptaujā otro vietu ieņēma Beļģijas riteņbraucējs Toms Bonens no "Omega Pharma-Quickstep" vienības, bet trešais bija Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres kopvērtējuma uzvarētājs Hoakims Rodrigess ("Katjuša) no Spānijas.

Savukārt "Velo d’Or Francais" balvu kā labākais franču riteņbraucējs ieguva Tomā Voklērs no "Europcar" komandas.

"Velo d'Or" balvu kopš 1992.gada pasniedz žurnāls "Velo". Tajā balsojumu veic 30 žurnālisti no visas pasaules.

Viginss kļuvis par pirmo britu, kurš saņēmis šo balvu, bet pie visvairāk tituliem ticis šobrīd jau skandalozi slavenais amerikānis Lenss Ārmstrongs, kurš laika posmā no 1999. līdz 2004.gadam triumfēja piecas reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu