Latvija ar Dāniju gatavas kopīgi rīkot 2017.gada PČ (24)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvija uz 2017.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanu pretendēs kopīgā kandidatūrā ar Dāniju, intervijā laikrakstam «Telegraf» apstiprinājis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Informācija, ka Latvija 2017.gada pasaules čempionātu varētu rīkot duetā ar Dāniju, izskanēja jau iepriekš, to pieļaujot arī pašam Lipmanam, tomēr šī gada maijā LHF prezidents paziņoja, ka ir no šādas ieceres atteicies. Toreiz Lipmans to skaidroja ar to, ka arī Starptautiskajā Hokeja federācijā (IIHF) notiek diskusijas, vai rīkot pasaules čempionātu divās valstīs ir pareizi.

Tomēr šomēnes Lipmans publiski atgriezās pie sākotnējās ieceres uz čempionāta rīkošanu kandidēt kopīgi ar Dāniju, bet tagad šajā jautājumā panākta vienošanās.

«Pārrunas padevās piesātinātas un sekmīgas. Par pašu galveno esam vienojušies,» citēts Lipmans. «Ir palikušas detaļas, taču par tām runāt ir pāragri. Ja IIHF balsojumā iegūsim vairākuma atbalstu, vēlreiz ar dāņiem sēdīsimies pie sarunu galda.»

Kā zināms, uz tiesībām rīkot 2017.gada pasaules čempionātu pašlaik pretendē arī Vācija un Francija. Šīs abas valstis jau iepriekš vienojās par kopīga pieteikuma iesniegšanu uz čempionāta rīkošanu.

«Nedēļas laikā Dānijas puse sagatavos vienošanās līguma projektu, kas mums pēc konsultācijas ar juristiem būs jāparaksta,» skaidro Lipmans.

2017.gada pasaules čempionāta rīkotāji tiks nosaukti 2013.gada IIHF ikgadējā kongresā, kas notiks maijā.

Lipmans uzsvēris, ka panāktā vienošanās sevī neietver līdzīgu turnīra uzņemšanas formātu, kādu šogad un nākamgad piekopj Zviedrija un Somija - abus gadus čempionāts notiek abās valstīs, bet izšķirošo spēļu rīkotāji mainās.

«Pretendēsim tikai uz 2017.gada čempionāta rīkošanu. Vēl neesam vienojušies, kurā valstī tādējādi notiktu izslēgšanas spēles,» piebildis Lipmans.

LHF prezidents uzsvēris, ka Latvijas un Dānijas kopīgo kandidatūru pilnībā atbalsta IIHF prezidents Renē Fāzels.

Latvija uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu oficiāli pieteicās pagājušā gada martā. Valdība apstiprināja LHF pieteikumu tiesībām rīkot čempionātu IIHF, kuru parakstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Valdība ar šo lēmumu arī apliecināja garantijas naudas - divu miljonu Šveices franku (1,1 miljona latu) - iemaksu, kas būs jāveic līdz 2014.gadam, kā arī to, ka tiks nodrošinātas divas sporta halles, kurās noritēs spēles. Garantijas nauda gan pēc tam tiekot atmaksāta.

Iepriekš Lipmans izteicies, ka par otras ledus halles būvniecību čempionāta vajadzībām būtu jāparūpējas valstij.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu