Ārmstrongs: Es un mana ģimene virzīsimies uz priekšu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Leģendārais ASV riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs pēc pēdējo nedēļu skaļajiem ar viņa dopinga skandālu saistītajiem notikumiem publiski paudis pārliecību, ka viņš un viņa ģimene pratīs tam tikt pāri.

SV Antidopinga aģentūra (USADA) savā atskaitē par augustā Ārmstrongam piemēroto mūža diskvalifikāciju pagājušās nedēļas trešdienā uzsvēra, ka viņš piedalījies lielākajā dopinga konspirācijā sporta veida vēsturē.

Galīgais vārds amerikāņa diskvalifikācijas apstiprināšanā pieder Starptautiskajai Riteņbraukšanas savienībai (UCI), kas šobrīd pēta USADA vairāk nekā 1000 lapaspušu biezu sakopoto pierādījumu krājumu.

UCI ar savu nostāju Ārmstronga lietā klajā nākt plāno pirmdien.

«Šīs man un manai ģimenei ir bijušas smagas pāris nedēļas. Tas pats attiecas uz maniem draugiem un manis sāktajiem projektiem. Tomēr mūs nekas neatturēs. Mēs virzīsimies uz priekšu,» savā pirmajā publiskajā paziņojumā pēc USADA atskaites izziņošanas paudis Ārmstrongs, gan ne reizi tieši neatsaucoties uz dopinga skandālu.

Pēc tam, kad 40 gadus vecais Ārmstrongs atzina, ka viņam apnicis cīnīties pret izvirzītajām apsūdzībām dopinga lietošanā, USADA viņam piešķīra atpakaļejošu mūža diskvalifikāciju no 1998.gada 1.augusta un anulēja visus sasniegtos rezultātus. Līdz ar to amerikānim oficiāli atņemtas visas septiņas uzvaras prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» kopvērtējumā, kurās viņš triumfēja laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam.

Jau vēstīts, ka pēc USADA uzkrāto pierādījumu nākšanas gaismā sadarbību ar Ārmstrongu beiguši vairāki viņa ilggadējie atbalstītāji, ieskaitot ASV sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju «Nike Inc.», amerikāņa velosipēdu piegādātājus «Trek» un pasaulē lielāko alus ražotāju «Anheuser-Busch InBev». Savukārt pats Ārmstrongs skandāla jaunāko detaļu ēnā atkāpies no paša radītās labdarības organizācijas cīņā ar vēzi «Livestrong» priekšsēdētāja posteņa.

«Organizācijas misijai ir jāturpina sevi īstenot,» uzsvēris Ārmstrongs.

No 26 USADA atskaitē minētajām personām, kuras liecinājušas par sliktu Ārmstrongam, 11 bija viņa bijušie komandas biedri. Sešiem no viņiem vēlāk tika piešķirta sešu mēnešu diskvalifikācija.

Bez septiņiem tituliem «Tour de France» Ārmstrongs 1993.gadā kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, bet 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu individuālajā braucienā.

Ārmstrongs otro reizi savu karjeru noslēdza pagājušā gada februārī. Sākotnēji viņš no sporta aizgāja 2005.gadā, bet trīs gadus vēlāk negaidīti atgriezās, tomēr astoto reizi triumfēt «Tour de France» velobraucienā tā arī nespēja.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu