AVEX mēneša spēlētājs Lauga: Paliku uzticīgs Pārgaujai!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Latvijas Florbola savienības (LFS) par virslīgas AVEX (Tavs Audio-Video Experts) septembra labāko spēlētāju nosauktais Gvido Lauga atklāj, ka līdz ar studiju sākšanu Rīgas Tehniskajā universitātē un pārvākšanos uz Rīgu tomēr noraidījis iespēju spēlēt Čempionu kausā, pārstāvot «RTU/Inspectu», un palicis uzticīgs «Pārgaujas» komandai.

Pagājušo sezonu «Pārgaujas» florbolisti pabeidza ar zaudējumu ceturtdaļfināla sērijā pret nākamo vicečempioni «Ķekavu», bet jauno čempionātu izdevās sākt ar trijām uzvarām četrās spēlēs. «Pārgauja» visos mačos guva vismaz septiņus vārtus, taču vienā no gadījumiem ar to bija par maz, lai uzvarētu, jo čempionvienībai «Lielvārdei» tika zaudēts ar 8:12!

Ja komanda spēlē tik rezultatīvi, tad tikai loģiski ir, ka arī tās līderi ir izcilnieku pulkā. Šajos četros mačos 19 gadus vecais «Pārgaujas» florbolisti Gvido Lauga guva deviņus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvās piespēles. Divās no spēlēm tieši viņam tika labākā spēlētāja balva.

«Nav jau tā, ka vienmēr gūstam astoņus vārtus un tad pārstājam spēlēt. Līdz šim lielākās problēmas komandai sagādājusi spēle tieši otrajā periodā, kad mūsu darbībā iestājās tāds kā atslābums. Bet spēles vēl turpinās, un izšķirošie brīži tikai priekšā. Vairums gadījumos izdodas noturēt uzvaras, taču gadās arī tā kā spēlē pret «Lielvārdi». Zaudējums ar 8:12,» komandas sniegumu līdzšinējās spēlēs raksturo AVEX septembra spēlētājs Gvido Lauga.

Pagājušajā sezonā Lauga bija trešais rezultatīvākais «Pārgaujas» sastāvā, palaižot pa priekšu Lauri Ābolu un Ivo Balodi. Virslīgas čempionātā kopumā Lauga ar 60 rezultativitātes punktiem (37+23) bija 21. vietā. Šajā sezonā tieši Lauga ir sekmīgākais «Pārgaujas» uzbrukumu pabeidzējs.

«Iespējams, ka šīs sezonas sākumā rezultātus devis pagājušajā sezonā ieguldītais darbs, katru dienu pa divām stundām esot sporta zālē,» spriež Lauga. «Šajā sezonā treniņu apjoms ir ievērojami samazinājies, jo esmu sācis studijas RTU būvniekos. Nav šaubu, ka studijas ir svarīgākais manā dzīvē, taču tajā pašā laikā cenšos maksimāli darboties arī florbolā – ne tikai savam priekam, bet arī palīdzēt «Pārgaujas» komandai. Tā man ir ļoti svarīga, tādēļ arī nepārgāju uz «RTU/Inspectu».

Lai arī pagājušajā sezonā gan «Pārgauja», gan «RTU/Inspecta» startu Latvijas čempionāta virslīgas izslēgšanas turnīrā pabeidza ar zaudējumiem ceturtdaļfināla sērijās, taču rīdzinieku lielākais trumpis šajā sezonā bija iespēja izmēģināt spēkus Čempionu kausā Zviedrijā.

«Tā kā RTU man sports ir obligātā apmeklējuma statusā, tad, protams, izvēlējos florbolu. Līdz ar to notika saruna ar RTU florbola treneri Andri Pīlupu, taču uz piedāvājumu mainīt komandu atbildēju ar vārdiem: «Vēl ne!» Pagaidām izvēlējos sarežģītāko variantu – braukāšanu uz Stalbi uz treniņiem un spēlēm,» stāsta «Pārgaujas» florbolists. «Līdz ar to vismaz šajā sezonā RTU pārstāvēšu tikai studentu mačos.»

2010./2011. gada sezonā Lauga tika iekļauts Latvijas U-19 izlases sastāvā, pārstāvot to arī pasaules čempionātā Vācijā. Vismaz pagaidām Gvido vēl nav izdevies sevi apliecināt pieaugušo florbolā, lai pretendētu uz vietu valstsvienībā. Skaidrs, ka Latvijas izlase decembrī Šveicē notiekošajā pasaules čempionātā startēs bez Laugas, bet pēc diviem gadiem «Pārgaujas» florbolists varētu izpelnīties vismaz kandidāta statusu.

«Nevarētu teikt, ka Latvijas U-19 izlases sastāvā biju līderu rindās, jo spēlēju trešajā maiņā,» atceras Lauga. «Skaidrs, ka paralēli studijām turpināšu aktīvi spēlēt florbolu, un viens no mērķiem noteikti varētu būt iekļaušana Latvijas izlasē.»

Florbola vēsture Stalbes pagastā datējama ar 1999. gadu, kad tika pabeigta sporta zāles būvniecība un izveidota «Pārgaujas» komanda, bet florbola spēlētājs otrajā paaudzē Gvido Lauga ar šo sporta veidu nodarbojas jau no sešu gadu vecuma.

«Nav šaubu, ka florbols ir vispopulārākais sporta veids, ar to Stalbē nodarbojas gan klases biedri, gan kaimiņi. Tikko kā pārcēlāmies uz Stalbi, tā treneris Ilvars Balodis uzreiz aicināja uz treniņiem,» notiekošo Stalbē raksturo Lauga. «Līdz ar to nokļūšana florbolā nav saistīta ar neīstenoto hokeja sapni. Ja jau gribētu spēlēt hokeju, tad jau varētu doties Valmieru. Savu izvēli noteikti nenožēloju, jo florbols saistās arī ar daudz mazākām izmaksām.»

«Mērķis jau vienmēr ir pirmā vieta. Ne vienmēr gan izdodas tos sasniegt. Favorītu pulkā noteikti atkal būs «Lielvārde», kas saspēlējusies jau no jauniešu vecuma. Noteikti favorītu pulkā būs arī «Ķekava». Šogad atkal cīnīsimies, lai sasniegtu maksimālo rezultātu,» prognozē Gvido. «Protams, svarīgākās ir komandas uzvaras, taču noteikti centīšos uzlabot arī savus individuālos sasniegumus.»

«Pārgauja» startu Latvijas čempionāta virslīgā turpinās sestdien ar spēli viesos pret «Valmieru», bet dienu vēlāk savā laukumā uzņems «Talsus/Triobet». Pašreiz Stalbes komanda septiņiem punktiem piecās spēlēs ieņem piekto vietu.

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

Renārs Buivids

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu