Negadījumā Sāremā rallijā cietis arī skatītājs no Latvijas (65)

LETA/BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Sāremā rallija otrajā norises dienā sestdien vienā no līkumiem automašīnas vadītājs nenovaldīja spēkratu un tā iebrauca skatītāju pūlī, negadījumā ievainojot sešus cilvēkus, bet vissmagāk cietušais - 20 gadus vecs vīrietis no Latvijas - nogādāts Tallinas slimnīcā.

Ziemeļigaunijas reģionālās slimnīcas pārstāve Inga Lilla teica, ka no Sāremā uz slimnīcu pārvests rallijā cietušais, kura ievainojumi ir nopietni, bet viņa stāvoklis stabils.

Uz Tallinu pārvestajam vīrietim ir gūžas kaula un stilba lūzumi, atsaucoties uz Kuresāres slimnīcas ārsta Juhana Nemvalta teikto, ziņoja «Postimees».

Rallija organizatori solīja detalizētāku informāciju sniegt pēc notikušā apstākļu noskaidrošanas. Sacensības sestdien turpinājās.

Šajā vietā skatītājiem atrasties bija aizliegt

«Delfi.ee» vēstīja, ka automašīnas «Mitsubishi Lancer» vadītājs no Krievijas Jevgēņijs Rogovs sākotnēji ietriecās trases norobežojumā, bet pēc tam iebrauca aiz tā esošajā skatītāju pūlī. Aiz nožogojuma atradās arī kāds minivens, kam sacīkšu automašīna ietriecās aizmugurējā daļā.

Notikuma vietā esošs fotogrāfs portālam stāstīja, ka šajā vietā skatītājiem atrasties bija aizliegts. Notikušajā vissmagāk cieta jaunietis, kas atradās starp norobežojumu un minivenu. Kuresāres slimnīcā sākotnēji tika nogādāti seši cilvēki, bet neviena cietušā traumas nav dzīvībai bīstamas.

Kā pastāstīja negadījuma aculiecinieki, sākotnēji automašīna ielidojusi aizliegtajā zonā, kur līdzjutēji nav bijuši, bet pēc tam izbraukusi cauri aizsargbarjerām, iebraukusi pūlī un ietriekusies līdzjutēju zonā esošajā minibusā.

Uzreiz pēc negadījuma ātrumposms tika pārtraukts un trasē izbrauca ātrās palīdzības automašīna, ar kuru cietušie tika aizvesti uz slimnīcu.

Jāizceļ, ka vietā, kurā notika negadījums, arī iepriekš Sāremā rallija laikā vairāki sportisti piedzīvojuši avārijas. Šī vieta ir ļoti slavena un tajā ik gadu pulcējas arvien vairāk skatītāju. Šeit ir trases posms ar ļoti garu taisni, kurā sacīkšu mašīnas uzņem lielu ātrumu, bet taisnes beigās ir caurteka, ko norobežo milzīgi betona bluķi, un lēzens līkums, ko daudzi sportisti ātruma dēļ izņem izņem pārāk «plati».

Zemāk pievienotajos video tas pats līkums redzams iepriekšējo gadu Sāremā rallijos.

Komentāri (65)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu