Honda varētu atgriezties F-1 (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas autobūves kompānija «Honda Motor Co.» neizslēdz iespēju nākotnē atgriezties Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā, lai arī tas nenotiks tuvākajā laikā, pavēstījis uzņēmuma direktoru padomes priekšsēdētājs Josiharu Jamamoti.

«Honda» F-1 sacensības atstāja 2008.gada nogalē, kad pasaules ekonomiskā krīze piespieda uzņēmumu samazināt izdevumus.

«Nevaru runāt visas kompānijas vārdā, taču personīgi man patīk autosacīkstes,» Jamamoto izteicienus citē populārais žurnāls «Autosport». «F-1 ir autosporta augstākais līmenis, kur nepieciešama liela apņemšanās. Šobrīd mēs aktīvi sekojam F-1 sacīkstēm un ceram, ka nākotnē atkal varēsim tajās piedalīties.»

«Personīgi es nedomāju, ka mēs varēsim atgriezties uzreiz, taču pastāv iespēja, ka noteikumi mainīsies un kļūs mums pievilcīgāki,» atzina Jamamoto. «Sekoju F-1 reglamentam, un, ja tas mums pavērs dažas iespējas, tad mums būs patīkam atgriezties.»

Jamamoto uzsvēra, ka pašlaik «Honda» vislielāko uzmanību velta pasaules salonauto čempionātam (WTCC), lai tajā sāktu izcīnīt uzvaras.

«Pēc tam mēs varētu sākt domāt par pāreju arī uz citiem sacīkšu čempionātiem, tostarp F-1,» teica Jamamoto. «Sākumā mums jāsāk uzvarēt WTCC, bet pēc tam, iespējams, izskatīsim turpmākās iespējas.»

Līdz 2008.gadam «Honda» komanda ar pārtraukumiem piedalījās F-1 sacīkstēs kopš 1964.gada, izcīnot uzvaras trīs «Grand Prix» posmos, ieskaitot brita Džensona Batona triumfu Ungārijā 2006.gadā. Ar šīs kompānijas ražotajiem dzinējiem uzvaras izcīnījušas arī tādas F-1 leģendas kā Airtons Senna un Alens Prosts.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu