Florbolā sestdien «Čempionu kauja», svētdien pusfināla atkārtojums (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Latvijas florbola čempionāta virslīgā vīriešiem šīs nedēļas nogalē tiks aizvadītas kopumā piecas spēles, bet papildu zemteksts un priekšvēsture ir divām no cīņām: «Lielvārde» – «RTU/Inspecta» un «Ulbroka/FS Masters» – «Ķekava».

Sestdien, 29. septembrī, plkst. 18 Lielvārdē tiksies komandas, kuras pēdējos trijos gados izcīnījušas Latvijas čempionu titulus. Aktuālā čempionvienība «Lielvārde» uzņems 2010. un 2011. gada zelta medaļu ieguvējus «RTU/Inspectu». Tieši šīs komandas jau oktobrī pārstāvēs Latvijas florbolu Eiropas klubu turnīros.

«RTU/Inspecta» kā 2011. gada «EuroFloorball» kausa izcīņas čempionvienība no 3. līdz 7. oktobrim Zviedrijas pilsētā Umeo startēs Čempionu kausa izcīņā, sacenšoties ar Eiropas florbola lielvalstu – Somijas, Zviedrijas, Čehijas, Šveices – labākajiem klubiem. «Lielvārde» kā Latvijas čempionvienība no 10. līdz 14. oktobrim Slovākijas pilsētā Košicē startēs «EuroFloorball» kausa izcīņā, kur konkurēs ar Slovākijas, Norvēģijas, Igaunijas un Vācijas klubiem par vienīgo ceļazīmi uz 2013. gada Čempionu kausu.

Sestdienas spēle Lielvārdē abām komandām būs pēdējā iespēja oficiālā cīņā pārbaudīt savus spēkus pirms došanās uz Eiropas klubu turnīriem. Šajā sezonā fināla atkārtojumā «Lielvārde» ar 6:5 pārspēja «Ķekavu», bet otrajā spēlē ar 12:8 uzveica SK «Pārgauja». Ar rezultativitāti «Lielvārdei» īpaši izcēlies Toms Akmeņlauks – astoņi vārti un trīs rezultatīvas piespēles. «RTU/Inspecta» līdz šim vienīgajā spēlē ar 9:3 sagrāva «Kuršus». Rīdziniekiem rezultatīvākais ar trīs vārtu guvumu bija Edžus Bunka.

Savukārt svētdien, 30. septembrī, plkst. 15 Ulbrokas sporta kompleksā notiks pagājušās sezonas Latvijas čempionāta pusfināla atkārtojums. Toreiz četru maču sērijā «Ķekava» pārspēja «Ulbroku/FS Masters».

Arī šo sezonu labāk ir sākuši «Ķekavas» florbolisti, kuri ar 5:6 zaudēja čempioniem, bet otrajā spēlē ar 9:4 uzveica «Rubeni». Šajos divos mačos Ēriks Akulovs guvis četrus punktus – divi vārti un divas piespēles. «Ulbroka/FS Masters» paspējuši aizvadīt jau trīs spēles, kurās gan visās piedzīvoti zaudējumi. Ulbrokas komandas rēķinā gan viens punkts jau ir, jo «Lekringam» tika zaudēts tikai papildlaikā. Labākais uzbrukumā līdz šim bijis Kaspars Šķēls – pieci punkti.

Virslīgā vīriešiem vēl sestdien Liepājas Olimpiskajā centrā plkst. 17 «Kurši» uzņems elites debitantus «Ķekavas Bulldogus», Kocēnus sporta namā plkst. 18 «Rubene» tiksies ar SK «Pārgauja», bet Bauskā plkst. 18 laukuma saimnieki sacentīsies ar «Lekringu».

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu