«Riga Baja» pirmās divas vietas «RE Autoclub» braucējiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešo reizi notikušais starptautiskais rallijreids «Riga Baja» svētdien noslēdzās ar Latvijas komandas «RE Autoclub» triumfu, jo pirmo vietu izcīnīja latviešu duets Jānis Naglis un Reinis Trūps, bet otrajā vietā somu sportisti Tapio Suominens un Marku Hurskainens. Laureātu trio iekļuva arī Toms Brants un Mārtiņš Tūters ar «OSCar».

«Riga Baja» tradicionāli bija viens no Krievijas rallijreida čempionāta posmiem. Otro reizi šo trīs gadu laikā tieši Latvijā kļuva zināmi kaimiņvalsts labākie autosportisti sezonas kopvērtējumā. Divu dienu sacensībās Jēkabpils, Krustpils, Madonas un Viesītes apkārtnes ceļos labākos rezultātus no Krievijas čempionāta dalībniekiem sasniedza sezonas līderi – ceturto pozīciju ieguva Sergejs Savenko/Deniss Maļcevs («GAZ 69», «TSN») un Vladimirs Vasiļjevs/Vitālijs Jevtehovs («G-Force Proto», «G-Force»).

Somijas autosportists Tapio Suominens līdz šim vairāk bija pazīstams kā sekmīgs klasiskā rallija stūrmanis, asistējot Tonijam Gardemeisteram pasaules čempionāta posmos. Gardemeisters turpina rehabilitācijas procesu pēc Krievijā notikušajā rallijreidā «Silk Way» gūtās muguras traumas, tādēļ Suominenam radās iespēja pašam sēsties pie stūres. Suominens talkā aicināja līdz šim vienīgi lokālajos rallijos pieredzi guvušo Marku Hurskainenu.

Somijas duets vadību pārņēma jau pēc otrā ātrumposma, līderpozīcijas saglabājot līdz pat finišam, kad aiz muguras tika atstāti nepilni 500 kilometri. Suominens gan nekļuva par «Riga Baja» čempionu, jo svētdien vienā no ātrumposmiem, sākot braucienu, bija izmantojis neatļautu palīdzību no malas.

Tiesneši piesprieda 15 minūšu sodu, kas atstāja somus otrajā vietā, bet uzvarētāju titulus saņēma Naglis un Trūps. Apbalvošanas ceremonijā gan Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Naglis, demonstrējot labākos «Godīgas spēles» principus, «Riga Baja» lielo trofeju nodeva Somijas sportistiem, atzīstot, ka šīs rallija lielvalsts pārstāvji trasē bijuši ātrāki.

Līdzās absolūtajam vērtējumam tika noteikti arī labākie atsevišķās klasēs. T2 grupā uzvarēja Andrejs un Vladimirs Novikovi ar «Toyota LC 80», bet kolorītajā Nacionālajā klasē pirmo vietu izcīnīja Bogdans Vavreņuks un Sergejs Demjaņenko ar «UAZ». Krievijas čempionāta komandu ieskaitē «Riga Baja» posmā labāko rezultātu summu sasniedza «NRT-Motosport».

«Riga Baja» bija viena no sastāvdaļām nedēļas nogalē notiekošajam Jēkabpils «Motoru svētkiem». To programmā bija arī rallijsprints «Viduslatvija 2012», kā arī Latvijas čempionāta noslēguma posms ātrumlaivām uz ūdens.

«Riga Baja 2012» absolūtais kopvērtējums

1. Jānis Naglis/Reinis Trūps («Mitshubishi Pajero MPR 96», «RE Autoclub») 4.35:10

2. Tapio Suominens/Marku Hurskainens («Mitsubishi Pajero L2», «RE Autoclub») +6:24

3. Toms Brants/Mārtiņš Tūters («OSCar», «OSC») +19:54

4. Sergejs Savenko/Deniss Maļcevs («GAZ-69», «TSN») +20:35

5. Vladimirs Vasiļjevs/Vitālijs Jestehovs («G-Force Proto», «G-Force») +21:28

6. Andrejs Novikovs/Vladimirs Novikovs («Toyota LC 80», «NRT Motorsport») +24:26

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu