Fadejevs un Kažemāka uzvar Sportlat Valmieras maratonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16. septembrī noslēdzās sacensību seriāla Skrien Latvija 5. posms SPORTLAT VALMIERAS MARATONS 2012, kas vienlaicīgi ir arī Latvijas čempionāts maratonā. Vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Sidnejas Olimpisko spēļu vicečempions soļošanā Aigars Fadejevs, savukārt sieviešu sacensībās uzvaras laurus plūca «Maratona kluba»/Nike/Preiļi pārstāve Anita Kažemāka, TVNET informēja sacensību organizatori.

Sacensības norisinājās maratona (42,195 km), pusmaratona (21,097 km), NIKE tautas skrējiena (6 km), bērnu skrējienu distancēs (200 m, 300 m, 600 m) un nūjošanas pārgājienos (8 un 15 km).

Valmieras maratons kopš atjaunošanas norisinājās jau 6. reizi, tajā piedalījās rekordliels sportistu skaits, gandrīz 2500 dalībnieku. Maratona atjaunošanas idejas autors Vilnis Priedītis atzina: «Patiess prieks par katru gadu pieaugošo dalībnieku un līdzjutēju skaitu. Protams, nākamajā gadā plānojam pulcēt vēl vairāk sportistu un aktīvas atpūtas cienītāju. Tas mudina domāt arī par paša pasākuma formāta maiņu un pielāgošanu vēl lielākam dalībnieku skaitam.»

Sportlat Valmieras maratonā 2012 piedalījās sportisti ne tikai Latvijas, bet arī dalībnieki no tuvākām un tālākām valstīm - Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, Ungārijas, Portugāles, Amerikas Savienotajām Valstīm un Austrālijas. No Austrālijas bija ieradušies maratonu tūristi, kas kolekcionē noskrietos maratonus. Viens no viņiem 2010. gadā 52 nedēļās noskrēja 52 maratonus! Grāmatu, kurā bija aprakstījis šos maratonus, uzdāvināja Valmieras maratona atjaunošanas idejas autoram Vilnim Priedītim! Arī šogad arī viņi ceļo pa pasauli un piedalās dažādos maratonos, tai skaitā arī Sportlat VALMIERAS MARATONĀ.

Kā katru gadu, arī šogad tika apbalvoti pasākuma jaunākie un vecākie dalībnieki. Vecākā dalībniece bija Zenta Lāriņa, kas piedalījās 8 km nūjošanas pārgājienā. Zentai nākamgad apritēs 90 gadu.

Sacensības organizē viens no vadošajiem tautas sporta pasākumu rīkotājiem Latvijā kompānija Sportlat sadarbībā ar Valmieras pilsētas domi un Latvijas Vieglatlētikas savienību.

Noslēdzošais seriāla Skrien Latvija posms ir Siguldas pusmaratons, kas norisināsies 13. oktobrī. Plašāka informācija un pieteikšanās www.siguldaspusmaratons.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu