Lipmans: KHL apsver ieceri izpirkt «Arēnu Rīga» un nodot to «Dinamo» (39)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība apsver iespēju izpirkt Latvijas kluba Rīgas «Dinamo» mājvietu «Arēnu Rīga» un nodot to kluba pārraudzībā, intervijā laikrakstam «Telegraf» atklājis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Nākamā gada maijā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā tiks noteikta 2017.gada rīkotājvalsts, uz šo godu pretendējot arī Latvijai.

Ja Latvija iegūs tiesības rīkot pasaules čempionātu, par tūlītēji risināmu jautājumu kļūs nepieciešamība pēc vēl vienas ledus halles būvniecības.

Valdība sniegs palīdzīgu roku, lai sarīkotu PČ

Lipmans intervijā laikrakstam apstiprinājis, ka Latvijas valdība sola palīdzēt LHF ar čempionāta rīkošanu, ja šīs tiesības tiks izcīnītas. Jau iepriekš, kad Latvija pagājušā gada martā oficiāli pieteicās uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu, valdība apstiprināja LHF pieteikumu tiesībām rīkot čempionātu IIHF, kuru parakstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V). Valdība ar šo lēmumu arī apliecināja garantijas naudas - divu miljonu Šveices franku (1,1 miljonu latu) - iemaksu, kas būs jāveic līdz 2014.gadam, kā arī to, ka tiks nodrošinātas divas sporta halles, kurās noritēs spēles. Garantijas nauda gan pēc tam tiekot atmaksāta.

Runājot par iespējamiem variantiem halles celtniecības jautājumā, Lipmans noliedzis, ka šajā jautājumā viņam varētu palīdzēt «Dinamo» klubs, kas iepriekš publiski runājis par vēlmi celt savu halli.

klubs nevarot uzbūvēt savu halli

««Dinamo» nepalīdzēs. Klubs nevar uzbūvēt halli un to arī nedarīs. Tomēr šeit ir iespējams cits variants,» skaidro Lipmans. «Runāju ar KHL prezidentu Aleksandru Medvedevu. Maskavā ir parādījusies doma izpirkt «Arēnu Rīga» no «Rietumu» bankas un nodot to klubam. Es tajā neko pārsteidzošu neredzu. «Dinamo» jau tā galu galā «barojas» Krievijā, tāpēc šāds variants pilnībā ir reāls un realizējams.»

RD apsolījusi palīdzību

«Šo 20 gadu laikā valsts nav uzcēlusi nevienu ledus halli. Ko tik es neesmu darījis, ar šo jautājumu vēršoties gan pie Dombrovska, gan iepriekšējiem ministru prezidentiem. Par laimi, tagad, šķiet, ledus ir izkustējies,» citēts Lipmans. «Es neprasu, lai tiek uzcelta milzīga arēna. Kaut vai mazu ledus laukumu bērniem uzcelt. Arī šajā jautājumā man apsolījusi palīdzēt Rīgas dome.»

Iepriekš bija izskanējusi informācija, ka Latvija 2017.gada pasaules čempionātu varētu rīkot duetā ar Dāniju, tomēr vēlāk Lipmans paziņoja, ka šī iecere nerealizēsies.

Latvija uz čempionāta rīkošanu kandidē vienatnē, konkurējot ne tikai ar Dāniju, bet arī Vāciju un Franciju. Šīs abas valstis jau iepriekš vienojās par kopīga pieteikuma iesniegšanu uz čempionāta rīkošanu.

Iepriekš Latvijā notika 2006.gada pasaules čempionāts hokejā. Tā vajadzībām tika uzcelta «Arēna Rīga», bet kā otra čempionāta mājvieta tika izmantota «Skonto» halle, kas tika pārbūvēta hokeja vajadzībām.

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu