Rīgas VEF dodas uz turnīru Polijā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas VEF basketbolisti ceturtdien, 13.septembrī, pusdienlaikā dosies uz Polijas pilsētu Vloclaveku, kur nedēļas nogalē aizvadīs trīs pārbaudes spēles «Kastzelan Basketball Cup» turnīrā, vēsta vienības mājaslapa.

Pirmajā dienā VEF tiksies ar mājiniekiem Vloclavekas «Anwil». Šajā Polijas komandā pāris sezonas aizvadījuši vefieši Gatis Jahovičs un Donāts Zavacks, kā arī vesela virkne citu Latvijas spēlētāju, sākot ar karjeru beigušajiem spēlētājiem Raimondu Miglinieku un Edgaru Šnepu, kā arī aktīvās gaitas basketbolistu vēl turpinošajiem Armandu Šķēli un Jāni Blūmu.

Agrāk «Anwil» vienība bija regulāra dalībniece Eirokausos, bet pēdējā laikā klubs koncentrējies tikai uz spēlēšanu Polijas līgā, kur aizvadītajā regulārajā sezonā ieņēma ceturto vietu. Komandas galvenais treneris šobrīd ir lietuviešu speciālists Daiņus Adomaitis, kurš savas spēlētāja karjeras beidzamās sezonas pavadīja Latvijā. «Anwil» sastāvu veido trīs amerikāņi, pa vienam kanādietim un bosnietim, bet pārējie ir poļu spēlētāji.

Turnīra otrajā dienā vefiešus gaida, iespējams, nopietnākais pārbaudījums, jo pretī stāsies pēdējo deviņu gadu Polijas čempionvienība Gdiņas «Asseco Prokom», kas ir stabila Eirolīgas komanda (piedalās tur kopš 2004.gada). Labākais sasniegums Eirolīgā «Asseco Prokom» bija 2010.gadā, kad izdevās aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam, kas pielīdzināms būšanai Eiropas labāko astoņu klubu skaitā tajā sezonā. Pēdējās divas sezonas starptautiskajā arēnā «Asseco Prokom» nav bijušas tik veiksmīgas, tāpēc šogad klubs ir apņēmības pilns atgūties.

Starpsezonā «Asseco Prokom» rindas pameta vairāki spēlētāji, kuru skaitā bija līdzšinējais līderis, lietuviešu spēka uzbrucējs Donāts Motejūns, kurš devies uz NBA. Vietā nākuši septiņi jauni spēlētāji, no kuriem četri ir viesspēlētāji. Komandas galvenā trenera amatā stājies Lietuvas valstsvienības treneris Ķēstutis Kemzūra.

Vloclavekas turnīra noslēdzošajā dienā «VEF Rīga» spēlēs ar Igaunijas vicečempioniem Tartu «Ulikool/Rock». Pēc vienas sezonas pārtraukuma Tartu vienība atgriezīsies Eirokausu apritē, piedaloties FIBA Izaicinājuma kausa izcīņā. Komandu trenēs bijušais igauņu basketbolists Gerts Kulamē, ar kuru kopā dažas sezonas nospēlējis «VEF Rīga» trenera asistents Uvis Helmanis. Lielāko daļu Tartu sastāva veido igauņu spēlētāji, kuriem klāt piepulcināti trīs viesspēlētāji – pa vienam amerikānim, lietuvietim un krievam, kurš ir neviens cits kā bijušais vefietis Ivans Ņeļubovs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu