Apinis: Gribu izbaudīt laurus un atpūsties (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskajā lidostā «Rīga» pirmdien vēlā vakara stundā ar avioreisu no Frankfurtes ieradās astoņi Londonas paraolimpisko spēļu dalībnieki. Par īpaši sirsnīgu un skanīgu paraolimpiešu sagaidīšanu bija parūpējies kupls muzikantu pulks – pūtēju orķestra «Rīga» muzikanti, grupa «PeR», kā arī pūtēju orķestris «Birzgale». Sagaidītāju rindās bija arī Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Pirmdienas vakarā Latvijā atgriezās astoņi Londonas paraolimpisko spēļu dalībnieki - Aigars Apinis (lodes grūšana, diska mešana), Rihards Snikus (paraolimpiskā iejāde), Taiga Kantāne (lodes grūšana, diska mešana), Liene Gruzīte (lodes grūšana), Jānis Plotnieks (100 metru peldēšana uz muguras), Dmitrijs Silovs (tāllēkšana), Edgars Kļaviņš (tāllēkšana) un Andis Ozolnieks (lodes grūšana).

Ķīlis: Sabiedrībai ir jāmaina ieradumi

Lidostā «Rīga» paraolimpieši ienāca pa sarkano paklāju, kas tika īpaši izklāts par godu svinīgajam notikumam. Gaidot paraolimpiešus, sarunā ar TVNET izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis atzina, ka sabiedrībai ir jāmaina ieradumi - jābeidz uzskatīt, ka paraolimpiskās spēles un paraolimpiskā kustība ir kaut kas otršķirīgs, un šīs spēles jārāda arī vietējām televīzijām.

«Sagaidīt paraolimpiešus esmu ieradies gan kā ministrs, gan privāti. Šie cilvēki nevar staigāt demonstrācijās un pieprasīt visādus labumus, bet es varu atnākt pie viņiem un atbalstīt,» savu viedokli pauž Ķīlis. Vēlajā vakara stundā sveikt paraolimpiešus ministrs bija ieradies bez ģimenes un pastāstīja, ka sieva ir apslimusi, bet bērns jau devies pie miera. «Dzīvoju netālu no lidostas, un tā tik vēl trūka, lai es nebūtu šajā pasākumā,» atzina ministrs.

Arī jauniešu grupas «PeR» mūziķis Ralfs Eilands pirms nedēļas sociālajos tīklos aicināja tautu ierasties lidostā, lai klātienē atbalstītu paraolimpiešus.

«Lai uzzinātu, kā mūsējiem sportistiem klājas, sekoju līdzi spēlēm arī darba vietā radio «Spin FM» un sapratu, ka par titulētākā Latvijas paralimpieša Aigara Apiņa un pārējo sportistu panākumiem ir jāstāsta arī pārējiem, lai mēs varam pienācīgi sagaidīt savus varoņus. Tas, ko viņi ir paveikuši gan treniņos, gan paraolimpiskajās spēlēs, ir apbrīnojami. Ietvītoju bildi ar aicinājumu, lai visi nāk uz lidostu sagaidīt paraolimpiešus. Pāris minūtēs jau bija simtiem retvītu. Man prieks, ka atsaucās tik daudz cilvēku un izdevās tik aizkustinoša paraolimpiešu sagaidīšana,» noteica Ralfs Eilands.

Apinis nogurumu neizjūt

Kad trīskārtējais paraolimpisko spēļu čempions Aigars Apinis bija sniedzis neskaitāmas intervijas, autogrāfus un saņēmis ziedu klēpi un neskaitāmi daudz buču, sarunā ar TVNET viņš atzina, ka jūtas ļoti labi. «Esmu saguris, bet emociju vilnis ir tik spēcīgs, ka nogurumu nemaz nejūtu.»

Aigars Londonā tika pie divām medaļām - zelta lodes grūšanā un sudraba diska mešanā. Aigars ar lielu sajūsmu atklāja, ka, lidojot mājās no Frankfurtes, viņa blakussēdētājs atpazinis paraolimpisko čempionu.

Pagaidām vēl nezina, vai piedalīsies arī nākamajās spēlēs

«Gandrīz visu ceļu nopļāpājām. Savukārt, sākot lidojumu, stjuarte mikrofonā publiski mani apsveica un visi pasažieri aplaudēja. Tagad pats galvenais izbaudīt laurus un atpūsties. Es nevaru vēl pateikt, vai piedalīšos arī nākamajās paraolimpiskajās spēlēs. Laiks rādīs, jo tas atkarīgs no ļoti daudziem apstākļiem,» atklāja Apinis.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu