Kulda un M.Rēdlihs gūst vārtus savstarpējā KHL pirmajā spēlē (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Ar vārtu guvumiem savstarpējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ceturtdien atzīmējās Novosibirskas «Sibirj» Latvijas aizsargs Artūrs Kulda un atjaunotās Jaroslavļas «Lokomotiv» vienības uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

Aizvadītajā cīņā, kas abām komandām bija pirmā jaunās sezonas regulārajā čempionātā, «Lokomotiv» izcīnīja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 5:2 (1:1, 3:1, 1:0).

Šajā mačā rezultātu jau ceturtajā minūtē, spēlējot vairākumā, skaisti atklāja tieši Kulda, bet otrās trešdaļas 61.sekundē pēc lieliskas Alekseja Kaļužnija piespēles Rēdlihs no pašas vārtu priekšas jau izvirzīja «Lokomotiv» komandu vadībā ar 2:1.

Tāpat Kulda otrās trešdaļas vidū nopelnīja 2+2 minūšu noraidījumu par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju. Šī noraidījuma izciešanas laikā Stafans Kronvals izvirzīja «Lokomotiv» vadībā ar 3:2. Savukārt cīņas beigu daļā pie divu minūšu noraidījuma par rupjību tika arī Rēdlihs.

Rēdlihs uzvarētāju rindās laukumā pavadīja 15 minūtes un 12 sekundes, izdarot vienu metienu pa vārtiem un uzvarot vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Savukārt Kulda nospēlēja 22 minūtes un 42 sekundes, kas bija otrs ilgākais spēles laiks komandā un arī visā mačā. Viņš pa vārtiem meta trīs reizes.

Šajā mačā kopā Kronvals guva divus vārtus, bet vēl pa reizei uzvarētājiem precīzi meta Aleksandrs Čerņikovs un Daņils Apaļkovs. Savukārt «Sibirj» komandā vēl reizi precīzs bija Ņikita Zaicevs.

Šī bija Kuldas pirmā oficiālā spēle KHL. Savukārt «Lokomotiv» komanda aizvadīja pirmo spēli KHL kopš aizpagājušās sezonas noslēguma - kā ziņots, pagājušā gada 7.septembrī, dodoties uz sezonas pirmo maču Minskā, avarēja «Jak-42» markas lidmašīna, kurā atradās visa «Lokomotiv» komanda. Tajā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā avārijas brīdī, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš gan pēc piecas dienas ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira. Pēc notikušā «Lokomotiv» atsauca savu dalību no pagājušās sezonas KHL čempionāta.

Kā ziņots, «Sibirj» komandas treneru kolektīvā strādā arī Latvijas speciālists Pēteris Skudra.

Uzvaru sezonas pirmajos mačos izcīnīja aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā līgas pagājušās sezonas fināliste Omskas «Avangard» un Kazaņas «Ak Bars» vienība, kurā spēlē latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš.

«Avangard» ar rezultātu 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) izbraukumā pieveica Sanktpēterburgas SKA vienību.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Aleksandrs Ņesterovs un Antons Belovs, bet SKA rindās izcēlās Maksims Afinogenovs, kurš precīzi meta, spēlējot mazākumā.

Pujacs laukumā pavadīja 18 minūtes un 39 sekundes.

Tikmēr «Ak Bars» ar 5:2 (4:1, 0:0, 1:1) savā laukumā pārliecinoši pārspēja Čerepovecas «Severstaļ» vienību.

Dārziņš laukumā pavadīja 11 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa vārtiem.

Tāpat uzvaru izcīnīja arī Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā līgas čempionvienība Maskavas «Dinamo», kas ar 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) savā laukumā pārspēja Kazahstānas komandu Astanas «Baris».

Maskavas komandas labā «hat-trick» guva zviedrs Rihards Ginge.

Tāpat pie uzvaras tika Oskara Bārtuļa jaunais klubs Doņeckas «Donbass», kas ar 4:2 (1:1, 1:1, 1:0) pārspēja Slovākijas vienību Bratislavas «Slovan». Zīmīgi, ka abām vienībām šie bija debijas mači KHL.

Aizvadītajā cīņā Bārtulis laukumā pavadīja 17 minūtes un 54 sekundes.

Kā ziņots, Maskavas «Dinamo» un «Avangard» komandai šīs bija jau otrās spēles šosezon - atklāšanas cīņā «Dinamo» uzvarēja pēcspēles metienos ar rezultātu 3:2.

Pēc tam, kad pagājušo sezonu KHL noslēdza ar 23 vienību pārstāvniecību, šosezon līgā sacenšas 26 vienības. Turnīrā debitē Prāgas «Lev» (Čehija), Bratislavas «Slovan» (Slovākija) un Doņeckas «Donbass» (Ukraina). Tāpat dalību čempionātā atsāk pagājušās sezonas ievadā traģisko aviokatastrofu piedzīvojusī «Lokomotiv» komanda.

Regulārajā čempionātā katra komanda (14 komandas Rietumu konferencē un 12 vienības Austrumu konferencē) aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Regulārais čempionāts noslēgsies 2013.gada 7.februārī, bet Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītais mačs, ja tāds būs nepieciešams, risināsies 19.aprīlī.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu